Hoppa till sidans innehåll

Alla i mål

02 JUN 2022 13:03
Igår kl 9.45 gick sista båt i mål. Imorgon eftermiddag börjar nästa evenemang. Då kommer Optimisterna hit för att köra Rikskval hela helgen.
  • Skapad: 02 JUN 2022 13:03

Sista etappen av Raymarine 2star

Började med skapligt väder i Oskarshamn och hyfsade vindar runt Blå Jungfrun och upp mot Byxelkrok. När man kom lite längre började vindarna skifta framför allt i styrka men även riktning och det gick långsamt på havet förbi Västervik och Valdemarsvik. På kvällen kom en stadigare sydvästlig vind och gav fart upp mot målet. Första båt i mål blev åter Shogun  50 vid halv tre på natten. Det dröjde sen en timme innan den totala segraren kom, Zvit  Sista båt över linjen kom vid 9.30 på förmiddagen.

Totalsegrare blev alltså Zvit en Z30+ som även ledde till Oskarshamn. Hon seglades av Anders Dahlsjö och Martin Strömberg. De var över en och en halv timme före totaltvåan Tiki Minos ,en Arcona 340 som seglades av Johan Karlsson och Michael Skarped. Trea blev Hyrrokkin en Sun Fast 3300 som seglades av Sigmund Andre Hertzberg och Tim Sandberg. De stod för etappens prestation då de seglade upp sig från 19:e plats till tredje. Dessa tre seglade alla i startgrupp 3 så där ser toppen likadan ut naturligtvis.

I startgrupp 1 stod sig den inbördes ordningen från etapp 2 även i Oxelösund. Etta blev Funny,  en Dehler 29 med Christer Björk och Åke Wikström. De var trekvart före Alapocas, en Linjett 33 med  Johan Nordström och Kristoffer Gustafsson. Trea blev Pogong, en Pogo 8.50 med Per Svahn och Christian Sandell

I startgrupp 2 gick Rymling förbi Mia-T på denna etapp. Annars ser pallen likadan ut som i Oskarshamn. Vann gjorde Monday Never , en Whitbread 30 med Perry Jönsson och Peter Lindström. Tvåa blev alltså Rymling, en Diva 34 SC med Mikael Lundqvist och Erik Lindén. Och trea kom Mia-T, en First 36.7 med Johan Lindskog och Mats Jadesköld.

Startgrupp 4 vanns av C.A.G, en J111 med Aanders Frisk och Mats Victorin. Även tvåan och trean var J111, men de passade i alla fall på att byta plats efter sista etappen. Tvåa blev Valentina med Mikael Ljunggren och Katarina Svedjefält och trea kom Prim med Erik Mårtën och Sakar Mikael.

Sista och femte startgrupp vanns av Joule, en J122 med Marcus Österberg och Henrik Borg. De var en timme före tvåan Zelma , en Arcona 430. Hon seglades av Bertil Janmark och Johan Zellman. Och trea blev ”lillasyster ” Arcona 410 Kharat som seglades av Johnny Rickman och Fredrik Enander.

Alla resultat på https://raymarine2star.oxss.nu/wp-includes/IXR/2022/resultat/resultat_raymarine_tot_22_i.php

Skribent: Jan Hallberg
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        

 

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       

 

 

 

 

 

 

 

       

 

       

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Oxelösunds SS - Segling
Box 8
61321 Oxelösund

Besöksadress:
Ljungholmsvägen 8
61300 Oxelösund

Kontakt:
Tel: +46155430330
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

 

 

        Team OXSS

 

      SSAB-logga

 

oxelösunds kommun

 

 

 

 

logo broms

 

 bolist eliasson STÖRRE

 

       

 

       

 

       ica-kvantum-logotyp

 

 kustbostader

   

 

måleritjänst

 

 

nils oscar

 

oxelö energi

 

oxelösunds båtvarv

 

 

 

 skobes

 svenskasjo_250x450_sofie_ssf