Hoppa till sidans innehåll

Bertil och Göran nominerade till Stora Skidspårspriset

18 FEB 2011 18:20
Oxvretens SK har i år nominerat Bertil Israelsson och Göran Andersson till Stora Skidspårspriset 2011. Priset delas varje år ut av Skidspår.se och Svenska Skidförbundet till en person eller grupp av personer som gjort stora insatser för att tillhandahålla preparerade längdskidspår. Man vill genom detta pris uppmärksamma personer som ägnar en stor del av sin fritid på att tillhandahålla preparerade skidspår.

  • Uppdaterad: 18 FEB 2011 18:46

Vår motivering lyder:

Skidåkare från Nykvarn/Södertälje och även södra Storstockholm har under många år blivit servade med utmärkta skidspår i Nykvarn. Det räcker med några cm snö, så finns det spår på ”Alcrogärdet”. Ytterligare några cm snö och vi har även 4 km spår på elljusslingan i skogen. När det finns tillräckligt med snö ser de även till att vi får en längre slinga på Vidbynäs golfbana. Tre slingor med olika karaktärer som tillfredsställer alla smaker. Det spelar ingen roll om det är sent på kvällen, frampå småtimmarna eller före jobbet på morgonen. När det är rätt temperatur och förhållanden drar de ut, oavsett tid på dygnet. När så behövs saknas inte fiffiga tekniska lösningar när spårutrustningen måste fixas eller utvecklas.

När nya spår är dragna ser de till att informationen läggs ut på www.skidspar.se.

I och med att med vi har så fina spår får klubben tillskott av nya medlemmar, inte bara Nykvarnsbor. Vi ser också det ökade intresset av skidåkning med så många skidåkare i alla åldrar som vi träffar på i skidspåren. Nöjda skidåkare som inte är medlemmar lämnar även frivilliga ”spårbidrag” som tack. Bertil och Göran har gett Oxvretens SK ett mycket gott rykte i Mälardalen tack vare våra fina spår.

Tack vare Bertil och Göran sitter vi idag, dagen efter Marcialonga i Italien, och firar fina framgångar bland oss knappt 30 Oxvretsåkare som kämpade i spåren igår. Detta hade inte varit möjligt utan deras slit under många vintrar!

 

Styrelsen för Oxvretens SK

 

Fyrtio nomineringar har kommit in och nu håller vi tummarna för att även juryn tycker att just våra spårdragare är värda detta hedersamma pris!

Skribent: Eva

Postadress:
Oxvretens SK - Skidor
Box 16
15521 Nykvarn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info