Hoppa till sidans innehåll

Skidresultat Ungdom

17 FEB 2015 21:28
I helgen avgjordes ICA-cup i Ulricehamn. Tävlingen kallades tidigare Kalle Anka cup och är ett inofficiellt Ungdoms-SM för 13-14 åringar.
  • Skapad: 17 FEB 2015 21:28

Fokus ligger på distriktstävlingen och alla distrikt utom 3 ställde upp i årets tävling, de flesta med stora trupper. Tyvärr var David Borg Södermanlands enda representant i år. I år var dock ensam stark och David lyckades knipa en 12e plats på den klassiska distanstävlingen(3,3km) i fredags. David var endast 22 sekunder från ’prispallen’ och ångrade att han inte gått ut lite hårdare men en veckas förkylning gjorde att han inte vågade gå på för hårt. En mycket bra prestation där samtliga övriga konkurrenter bland de 25 bästa antingen har konstsnö eller kommer från snösäkra områden i Norrland.

 

På lördagen var det kortare tävlingar – sprint och ski-cross. Båda loppen ca 800 m långa. Det passar inte David lika bra och han fick dessutom inte den bästa vallningen denna dag så det blev en 24e och en 18e plats bland de 75 deltagarna. Bra lopp även idag.

 

I söndagens stafetter lyfte David på slutsträckan Bohuslän/Dals andralag från 27e till 22a plats i den långa stafetten (2,2km). Grattis David till fina prestationer!

Se resultatlistorna här.

Skribent: Eva Eriksson Regberg

Postadress:
Oxvretens SK - Skidor
Box 16
15521 Nykvarn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info