Hoppa till sidans innehåll

REGLER FÖR ANVÄNDANDET AV PK DELFINENS KANOTMATERIEL


Alla medlemmar som erhållit nyckel äger rätt att sjävständigt uttnyttja klubbens egendom, så länge detta sker med beaktande av nedanstående regelverk.

 

För personer under 18 år gäller, förutom uppställda kompetenskrav, att målsman skriftligt intygar att den minderårige får paddla på egen hand.

 

Klubben har inget ansvar för medlemmarnas aktiviteter utöver kanotskolan, däremot har den som använder kanotmaterielet ansvar för detta. Materielet skall naturligtvis användas med varsamhet.

 

Skulle skada uppstå skall den i första hand lagas direkt. Klarar han/hon inte det skall detta meddelas till någon i styrelsen så att reparation kan ske snarast möjligt. Har däremot skada uppkommit genom uppenbart slarv eller vårdslöshet kommer ersättning att utkrävas.

 

När kanotskola eller andra planerade evenemang pågår skall alla kanoter och paddlar finnas i kanothuset.

 

Den som låser upp kanothuset skall i möjligaste mån se till att obehöriga ej kommer in. Det innebär att om man drar iväg från den närmaste omgivningen (Stångholmesund, Pinnevik) skall man låsa om sig, och ta med nyckeln, ifall inte flera är i kanothuset och kommer att stanna där så länge utflykten pågår. Man måste alltså meddela de som är i huset att de skall låsa efter sig.

 

Grundtanken för lån av klubbkanoter är att de skall användas till kortare utflykter och dagsturer. Vid dagsturer ska man skriva in sig i en ”Loggbok”, som finns på anslagstavlan, för att vi skall veta att kanoten ifråga inte försvunnit och i värsta fall var man skall söka en försvunnen kanotist. Tänker man övernatta med klubbkanoter eller frakta iväg dem med bil, något som vi är restrektiva mot,  måste någon i styrelsen kontaktas i god tid för ett avgörande.

 

Önskas kanoterna bokas för skolan, företag eller organisationer måste det ske genom styrelsen för att undvika krockar i arrangemangen. Bokningar av kanothuset på privata initiativ är inte tillåtna om de inte godkänts av styrelsen.

 

Lånade kanoter skall inte lånas ut till ickemedlemmar i andra hand. Däremot är det tillåtet att ta med släkt och vänner för att låta dem prova på paddling och locka dem till Kanotskolan. Det är då den aktuelle medlemmen som ansvarar för kanoterna.


PK-Delfinens medlemmar måste inför vinterpaddling, dvs vattentemperaturen understiger + 10 grad ha tagit del av rekommendationerna i dokumentet ”Paddling i kallt vatten”,

 

För allas bästa; var rädd om kanoterna och visa sjövett. Med önskan om många trevliga stunder i kanoten.     

                                                    STYRELSEN  PKD

Uppdaterad: 24 NOV 2014 18:31 Skribent: Örjan Antonsson

Webbmaster

Örjan Antonsson

This is a mailto link

Postadress:
PK Delfinen - Kanot
C/o Hans Mattsson, Svarvaregatan 2
45334 Lysekil

Kontakt:
Tel: 052312540, 0703126134
E-post: This is a mailto link

Se all info