Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Nu kan alla skicka in ansökningar till de stipendier som Norrbottens Idrottsförbund delar ut till aktiva, ledare och föreningar. Tidigare var det bara företrädare för föreningen som fick göra det.
 
OK Renens orienterare Isabel Salén och Jens Sikström, ledare i Hertsöskolans IF, fick ta emot 5 000 kr var när Swedbank delade ut stipendier under Idrottsforum.
 
Mötesplatsen mellan idrotten och kommunens politiker och tjänstemän blev en populär tillställning. Många uppskattade att få tycka till.
 
Få invandrare får plats i föreningar och förbunds styrelser. Det vill Norrbottens Idrottsförbund ändra på. I projektet Egenmakt och ledarskap söker vi nu 20 personer med utomeuropeisk bakgrund som ska få chansen att förbereda sig inför...
 
IdrottsPartner är just nu ett projekt i medvind. Efter en lång tid av tekniska problem är hemsidan igång, Juliana Bergman har anställts som ekonomiadministratör och i veckan påbörjar medarbetarna en nyföretagarutbildning.
 
Tyck till, se möjligheter, hitta samverkan. Vi vill att idrottsföreningar, politiker och tjänstemän tänker tillsammans. I höst bjuder vi in till utvecklande mötesplatser i några av Norrbottens kommuner. Före mötet ska föreningarna svarar på en enk...
 

SM-veckan till Piteå 2016

(2013-06-14 20:07)
Idag jublas det i Piteå. Orten har i knivskarp konkurrens utsetts till värd för SM-veckan vinter 2016. Idrottsligt, massmedialt och turistekonomiskt är det en fullträff.
 
Det var en överraskad Ulrik Nordberg som fick ta emot MAX-stipendiet på 55 000 kr. Han får stipendiet för framgångsrika insatser som skidorienterare och orienterare i Bergnäsets AIKs färger.
 
Normalt har föreningar både skattefria och skattepliktiga intäkter. För att undvika skattesmällar bör man hålla koll så att de skattepliktiga intäkterna inte blir för stora i förhållande till de skattefria.
 
Pensionen kan verka långt borta. Men plötsligt är det dags. Vad händer om arbetsgivaren har slarvat med inbetalning av de anställdas tjänstepensionsförsäkring? Och hur blir det om olyckan är framme och det saknas en arbetsskadeförsäkring?
 
Åsa Christensen ska ge unga i Luleå möjlighet att spontanidrotta. Hon är spindeln i nätet i Norrbottens Idrottsförbunds nya projekt Sportis Norr.
 
Det är en vanlig måndag kväll och skidstadion i Kalix sjuder av liv. Kalix Skidklubb har öppnat sina armar för en växande skara vuxna som vill motionera i grupp. Sedan i december finns två vuxengrupper igång. Ett bra initiativ i en tid där vuxnas...
 

Lyckat integrationsprojekt

(2013-01-28 17:36)
För två år sedan startade IFK Luleå projektet ”Träning är vägen – förening är målet”. Nu lyfts projektet fram som ett gott exempel på hur ungdomar med utländsk bakgrund kan slussas in i det svenska samhället på ett naturligt sätt.
 
Sitter du i en styrelse i en förening som har anställd personal? Då följer det med ett arbetsgivaransvar. Genom att ansluta föreningen till arbetsgivarorganisationen Arbetsgivaralliansen ökar möjligheten att hantera personalfrågor rätt.
 
Årets MAX-stipendium på 55 000 kr går till längdskidtalangen Sofia Henriksson från Strömnäs GIF.
 

Pss Klubbanläggning finns på
Jävre-Sandholmen
Stugan kan bokas sept - maj av sällskap.
Bokning görs till Pss ordförande eller kassör

PSS medlemmar nyttjar bryggan, el och stugan gratis

För ej Pss-medlemmar kostar det 100 kr/dygn att ligga vid bryggan eller stå med husvagn/bil.
Koppla in el kostar 30 kr/dygn 

Bondö Marina
Frågor kring Bondö Marina besvaras av: Ulf Westerberg 070-5372200, Jörgen Bergström 070-6940361, Bo Sandberg 0730-529743 eller Rickard Larsson 070-5769848

Svenska Sjö logo

Svenska Sjö Tel
Svenska Sjö mail


Sjösättning båtar

Sjösättning och upptagning av
båtarna administreras från 2018
av Bondö marina.

Listor sätts upp på förrådsbodan
vid mastupplaget.

Alla frågor kring detta ställs till
kontaktpersoner på Bondö
marina.

-- Pss annonsplats --

Postadress:
Piteå SS - Segling
Hamptjärnsvägen 100
94640 Svensbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ulf.westerberg@piteasciencepark.se

Se all info