Hoppa till sidans innehåll

Historiskt SM

2018-08-29 10:34
Piteå Skidskytte klubbs första herrsenior SM-medalj.
  • Uppdaterad: 2018-08-29 10:34

Piteå skidskytte klubb har tagit sin första herrsenior SM medalj tack vare Jesper Nelins guld på distansen. Med bara två bommade skott på de fyra skjutningarna och snabbaste åkningen av alla kunde han bärga guldet.Jesper Nelin

Sambon Hanna var inte sämre hon, även hon med två bommade skott och snabbast åkning kunde hon ta hem SM-guldet, hennes första senior SM-guld. Lillasyster Elvira fick nöja sig med ett silver i D20-21 denna söndag, med tre tilläggsminuter så rådde hon inte på Amanda Lundström som bara hade två bommade skott utan var i mål 8 sekunder efter. Anna sköt fyra bom och slutade på en 13:e plats.

Hanna Öberg

För att backa bandet så går vi tillbaka till fredagen då det var en ren längdtävling (inget sm). 5 km för damerna och 7,5 km för herrarna. Där lyckades Hanna bäst med att bli tvåa efter Evelina Settlin (längdåkare) 3,4 sekunder efter. Anna åkte även hon fort och blev femma, 25 sekunder efter. Elvira som hade klassat upp sig blev 15:e. Jesper fick se sig slagen av tre åkare, slutade alltså fyra 18 sekunder efter.

Anna Magnusson

Lördagens sprinttävling blev lyckad för Elvira, där hon vann D20-21 med två straffrundor och snabb åkning före Moa Olsson som sköt fullt och Tilda Johansson med två bommar. Jesper sköt 0-2 och slutade på en fjärde plats. Hanna hade en dålig dag på vallen 2-1 och lite tunga ben så hon rullade in på en 11:e plats. Anna hade även hon en tyngre dag i spåret och med 1-1 så slutade hon på 13:e plats.

Elvira Öberg

Så facit denna helg blev tre guld och ett silver. Det är ett bra kvitto för våra aktiva att sommarträningen har varit bra och gett resultat. Peppe som fick en stav igenom benet för ett par veckor sedan har börjat om med träningen men avstod tävlandet och får vänta med att debutera för klubben.

Nu börjar vi så smått att längta efter vinterns tävlingar och framförallt hemma VM i Östersund i mars.

Resultat längdtävling

Resultat SM sprint

Resultat JSM sprint

Resultat SM distans

Resultat JSM distans

Vissa bilder är tagna från skidskytte.se och Per Danielsson/Frilandsfotograferna

Skribent: Viktoria Öberg
Epost: Adressen Gömd

Stöd klubben med att koppla ditt Svenska Spel kort till föreningen (SVEA). Klicka på bannern här ovan för mer info.

 

Medlemsavgifter:

Passiv medlem 50 kr

Enskild medlem 100 kr

Familj 200 kr

 

Bankgiro: 5917-4649

  

Frågor om skidskytte eller träningar ring Tomas Öberg 070-6568292 eller maila This is a mailto link

 

Övriga frågor maila till This is a mailto link

 

Postadress:
Piteå Skidskytte Klubb - Skidskytte
Tomas Öberg, Östra Lidenvägen 12
94640 Svensbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

Piteå såg och hyvleri

 

Piteå kommun