Hoppa till sidans innehåll

Starka killar

2018-08-01 18:36
Piteå skidskytte klubb får förstärkning av två starka killar.
  • Uppdaterad: 2018-08-01 18:36

Piteå skidskytte klubb vill härmed stolt presentera våra två senaste tillskott till klubben. Peppe Femling och Jesper Nelin. Bägge tillhör A-landslaget och tog i vintras OS-guld i stafetten tillsammans med Fredrik Lindström och Sebastian Samuelsson. Det ska bli väldigt spännande att få två så duktiga herrskidskyttar till klubben, detta innebär bla att vi kommer att kunna vara med och slåss om SM medaljerna även på singelmixstafetten tillsammans med våra duktiga tjejer. Men även kanske vi kan få ihop till ett herrstafettlag då vi har David Larsson som tränar lite skidskytte. Peppe kommer närmast ifrån Tullus SG och Jesper från Östersund biathlon. Vi hälsar bägge dessa herrar varmt välkomna till vår klubb och jag tror vi ska tacka deras bröder att de håller på med skidskytte.

Här får ni veta hur de började med skidskytte och deras styrkor och svagheter.

Foto: skidskytte.se

Peppe

”Längdåkningen har alltid funnits naturlig inom familjen och orten jag kommer ifrån. Däremot kan jag säga att min äldsta brorsa gled in på skidskyttet av en slump när han skulle in på skidgymnasiet. När min äldsta brorsa började med skidskyttet ville jag till en början absolut inte följa med utan helst vara hemma själv. Men som sexåring hade jag dock inget val och så småningom blev även jag fast i denna spännande och utmanande sport. Började som 16 åring på skidskyttegymnasiet i Torsby men kombinerade både längd och skidskytte under hela junioråldern. När jag sedan som första års senior blev uttagen i utvecklingslandslaget blev det ett 100%-igt fokus på skidskyttet”.

Styrkor: gillar pressande situationer

Svagheter: ojämn

Foto: skidskytte.se

Jesper

”Jag började med skidskytte för ungefär 5½ år sedan. Då köpte brorsan nytt vapen så jag tog över hans gamla bössa och hoppade rätt in i tävlingssäsongen. På den tiden bodde jag i Torsby. En av de första tävlingarna hade jag 17 straffrundor. Men jag insåg istället då att jag var bland de snabbaste i spåret. Efter det året flyttade jag till Östersund och började på skidskytteuniversitetet, kom senare med i landslaget och på den vägen är det”.

Styrkor: lättränad och bra tekniskt på skidor

Svagheter: ogillar att träna själv.

 

Skribent: Viktoria Öberg
Epost: Adressen Gömd

Stöd klubben med att koppla ditt Svenska Spel kort till föreningen (SVEA). Klicka på bannern här ovan för mer info.

 

Medlemsavgifter:

Passiv medlem 50 kr

Enskild medlem 100 kr

Familj 200 kr

 

Bankgiro: 5917-4649

  

Frågor om skidskytte eller träningar ring Tomas Öberg 070-6568292 eller maila This is a mailto link

 

Övriga frågor maila till This is a mailto link

 

Postadress:
Piteå Skidskytte Klubb - Skidskytte
Tomas Öberg, Östra Lidenvägen 12
94640 Svensbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

Piteå såg och hyvleri

 

Piteå kommun