Hoppa till sidans innehåll

Medlemsinformation - Covid 19

31 OKT 2020 10:48
 • Skapad: 31 OKT 2020 10:48

Till alla medlemmar i Pixbo Tennis

Covid-19 släpper tyvärr inte taget och vi har fått nya restriktioner från Folkhälsomyndigheten. Pixbo Tennis följer de råd och restriktioner som kommer i från Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet, Svenska Tennisförbundet och Göteborgs Tennisförbund. 

Pixbo Tennis målsättning under denna pandemi är att vi skall hålla vår anläggning öppen så mycket det går och samtidigt följa rekommendationerna. För att kunna hålla anläggningen öppen kan det innebära att vissa aktiviteter måste pausas.

Pixbo Tennis kommer att pausa alla träningsaktiviteter för dem som är födda 2004 eller tidigare. Dessa ändringar gäller tom 19 november. Därefter kommer vi få nya direktiv från folkhälsomyndigheten.

Fortfarande gäller att man är symtomfri när man åker till Pixbo Tennis. Vi håller avstånd och tvättar händerna noggrant. 

 

Juniorträning - kommer att fortsätta för de som är födda 2005 eller senare. För de äldre som tas ur träning kommer vi kompensera dem med träning vid senare tillfälle. Föräldrar lämnar och hämtar sina barn på parkeringen. Vanligtvis uppmuntrar vi att ha våra juniorer i tennishallen men nu maximerar vi tiden till 15 minuter före och efter passen. Tävlingsspelare tar paus från tävlandet.

Pixbo Bussen - vi måste tyvärr pausa alla hämtningar med “Pixbobussen” från och med måndag den 2 november. Detta på grund av att chauffören hamnar i ett utsatt läge.

Abonnemang & Gruppspel - fortsätter som vanligt. (gruppspelen är: gubbligan måndagar, tisdagsdamer, onsdagsdamer, mixed och gubbligan söndagar)

Vuxenkurser - alla vuxenkurser måste tyvärr pausas under perioden. Vi spelar igen förlorade timmar.

Pixbo Gym - måste tyvärr hålla stängt under perioden. Gymkorten förlängs med den tid som vi måste hålla stängt.

Fredagskonceptet - kommer att pausas under perioden.

Omklädningsrum - Kommer att vara stängda under perioden. Toaletten på 2:a våningen och toaletten vid bana 4 kommer att vara öppna. 

Utebanor - Både tennis och padelbanor utomhus kommer vara öppna för bokningarNu tar vi hand om varandra och hjälps åt att komma igenom denna märkliga tid  /  Pixbo Tennis

 

Nedanstående information har kommit från Folkhälsomyndigheten och Tennisförbundet.

Folkhälsomyndigheten

Från och med den 29 oktober uppmanas alla som vistas i Stockholms, Västra Götalands och Östergötlands län att:

 • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.

 • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.

 • Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.

 

Svenska Tennisförbundet

Tävling

 • Alla seriematcher i Stockholm, Västra Götaland och Östergötland skjuts upp – respektive lag ansvarar för planeringen och SvTF/respektive region (Stockholm, Göteborg, Väst, Öst) finns tillgängliga för stöd

 • Elitserien och division 1 är undantaget punkten ovan då de vänder sig till yrkesmässigt utövande spelare på elitnivå

 • Klasser i pågående sanktionerade tävlingar som redan startat får spelas klart – gäller från 30 oktober

 • Klasser i pågående sanktionerade tävlingar som inte startat får ställas in alt. skjutas upp – gäller från 30 oktober

 • Alla sanktionerade tävlingar som inte startat ställs in alt. skjuts upp – kontakta respektive region för planering – gäller från 30 oktober

 • Vintertouren kan spelas då den vänder sig till yrkesmässigt utövande spelare på elitnivå

 

Träning

 • Träningar/mindre samlingar för spelare födda 2005 och senare kan genomföras

 • Träningar/mindre samlingar för spelare födda 2004 och tidigare bör undvikas

 • Träningar/mindre samlingar som vänder sig till yrkesmässigt utövande spelare på elitnivå kan genomföras

 • Träningar inom ramen för RIG/NIU hanteras av respektive skola

Skribent: Jon Läbom
E-post: This is a mailto link

 hallsnas_logo_cmyk

orange-pixbo

 

 

 

 Tennis Göteborg

SvTF

Postadress:
Pixbo TK - Tennis
Vällsjövägen 4
43543 Pixbo

Kontakt:
Tel: 031880875
E-post: This is a mailto link

Se all info