Hoppa till sidans innehåll

Information till dig som vill tävla


Att spela matcher i tennis skall vara roligt och spännande. Det kan upplevas speciellt då man i tennis oftast spelar individuellt. Man får anmäla sig själv till tävlingar och är själv ute på banan. Till skillnad mot andra idrotter där klubben anmäler spelare/laget. Därför är det viktigt att man väljer rätt tävlingar, så att barnen känner trygghet i tävlandet.

 

I Pixbo Tennis börjar tävlandet på träningarna. Där man får lära sig att räkna, rätt placering i banan, se om bollen är ute eller inne. Varje år har vi teman där vi i träningsplaneringen ha tävlingsveckor. Vilket innebär att vi på träningen spelar matcher mot varandra. Från minitennis till seniorer.

Om ni har frågor angående tävlande i tennis så ta kontakt med Henrik. Ni mejlar på This is a mailto link eller så kommer ni förbi tennishallen och tar ett samtal.

Att tänka på om ditt barn är intresserad av att spela matcher:

  • Barn skall ha roligt med sitt tävlande.
  • Ställ inte högre krav på barnet än de kan klara av med tanke på kunnande, utveckling och ålder.
  • Tennisspelaren utbildas på lång sikt och inte för stunden. Det tar tid att lära sig att spela matcher.
  • Vad du än säger, tänker och gör tar också barnen till sig.
  • Matcherna spelas oftast utan domare. Det är spelarna som dömer själva. Blanda dig inte i domslut.
  • Tänk på att det måste vara tillåtet att förlora. Var alltid ett stöd.

Det är föräldrarna som gör anmälan till tävlingarna (inte klubben). Information för anmälan hittar ni på tävlingsaffischer, www.tennisgoteborg.se och www.tennis.se.

 

 

Steg 1            På klubbnivå, alla

Vi tränar matchspel på träningarna. Tävlingsveckor i träningsplaeringen.                Matchskolar under lovverksamheter. En bra start att testa på att tävla under lättsamma former.

 

Steg 2            Lillaklubbtouren, 7-10 år

”Klubbarna i samarbete med Tennis Göteborg inbjuder till en tour med fristående poolspelstävlingar där de allra yngsta (7-10 år) flickorna och pojkarna är välkomna.” Tävlingarna finns på www.tennisgoteborg.se. Här får man testa på matcher under lättsamma former. Poolspel med matcher på 15 min.

 

Steg 3            Tennisskoletouren, 10-16 år

”Tanken med TS-Tourtävlingarna är att de för juniorerna skall fungera som en inkörsport och introduktion till tävlingstennisen under enkla, avspända former. Således vänder sig TRETORN JUNIOR TS-TOUR till spelare med liten tävlingserfarenhet och/eller begränsad spelstyrka, dvs. spelare på tennisskole nivå. Tävlingar och hur man anmäler finns på www.tennisgoteborg.se.

 

Steg 4            Tävlingsjuniorer, 10-18 år

Tävlingar med cupform runt Göteborgsområdet. Gå på www.tennis.se för att     söka och anmäla till tävlingar. Titta även på anslagstavlan under rubriken    tävlingar. Det går tävlingar mest hela tiden bara i Göteborgsområdet med omnejd.

 

Steg 5            Tävlingsjuniorer, 12-18 år

SM inne och ute, SALK Open, Båstad Tennis och andra stora juniortävlingar       går under året också. Dessa tävlingar kan vara svårare att komma in i men det är jättebra om man anmäler sig och försöker komma med. Dessa tävlingar är bra om man vill mäta sig med de bästa i Sverige.

 

 

                     

 

 

 

 

 

 

 

 

Uppdaterad: 31 MAR 2017 09:37 Skribent: Jon Läbom

 hallsnas_logo_cmyk

orange-pixbo

 

 

 

 Tennis Göteborg

SvTF

Postadress:
Pixbo TK - Tennis
Vällsjövägen 4
43543 Pixbo

Kontakt:
Tel: 031880875
E-post: This is a mailto link

Se all info