Hoppa till sidans innehåll

Smeby BoIK - Pukebergs BK


Det var dags att sätta punkt för säsongen som tagit oss till division 3. Vi har haft en hög lägsta nivå och när det stämt har vi haft en prestation som ingen annan i serien kunnat komma upp till. Seriesegern säkrad sedan två veckor och blicken och planeringen redan på 2019. Matchen mot Smedby Boik skulle ändå spelas och även om motivationen inte var på topp fanns det en stolthet att försvara. En underbar oktoberdag på Tingbyskans dessutom, Närmare 20 grader i luften och en inbjudande gräsyta.

 

Matchen startade med stort spelövertag för seriesegrarna, men gnistan fanns inte riktigt där. Bollinnehavet konstant, men begränsat med löpningar och offervilja. Ledningen kom ändå relativt omgående. Smeten vände i straffområdet och serverade Ludde I som avslutade kontrollerat på ett tillslag.1-0 i minut sju. Matchen fortsatte i samma stil, men vi hade inte glöden att öka för att punktera tillställningen. Vi lånade sällan ut bollen till de Gröna, men chanserna var lätträknade. Dålig vilja på sista tredjedelen där både de bra besluten och de uppoffrande löpningarna lyste med sin frånvaro. Halvleken spelades av utan större pulshöjningar, där även hemmalaget visade att säsongen led mot sitt slut.

 

Andra halvlek bjöd i sanningens namn ingen bättring. Ett mätt bortalag, mot ett hemmalag som varken hade förmågan eller hungern, erbjöd ingen större underhållning. Bollen mestadels vid Pukefötter och visst fanns det lägen att utöka den sköra ledningen, men det fanns varken skärpa eller desperation i det vi gjorde. Smedby försökte vid några tillfällen, men Hugo ställdes egentligen inte på något prov under hela matchen. Vi kunde enkelt spela på vår ledning och säkra seger nr 17 för säsongen. Ett styrkebesked i sig att vinna när vi inte behöver och när vi redan har tankarna på 2019.

 

Serieseger med 10 poäng, flest gjorda mål och minst insläppta gör att vi med stolthet nu kan vända blad och fortsätta klättringen i seriesystemet.Vi lyfter på hatten och tackar truppen och tränarteamet för 2018. Välförtjänt vila närmast och sedan börjar arbetet för att även 2019 ska bli ett år att minnas.

 

Smedby Boik - Pukebergs BK 0 -1 ( 0 - 1)

 

Målet av Ludde I.

Uppdaterad: 15 SEP 2018 20:47 Skribent: Jan Söderberg
Epost: Adressen Gömd

--------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

stadium_teamsales_login

 

Banner_Smålandsidrotten_1

 

 

 

 

 

Postadress:
Pukebergs BK - Fotboll
Vädergatan 27
38238 Nybro

Kontakt:
Tel: 048113041
Fax: 0481-130 41
E-post: This is a mailto link

Se all info