Hoppa till sidans innehåll

Historia


PBK:s historia

Pukebergs Bollklubb bildades den 11 maj 1930. Initiativet togs av några anställda på Pukebergs Glasbruk. Den första styrelsen bestod av Einar Cedmert, Gösta Forsberg, Simon Petterson, John Karlsson samt Sverker Blomberg.

Glasbruket lät klubben disponera en åker där den första fotbollsplanen iordningställdes av medlemmarna. Detta på samma plats som den nuvarande idrottsplatsen finns.

Första matchen spelades sedan på hösten 1930 mot Nybro IK.

Några år senare började klubben också med allmän idrott och efter ytterligare tid även med boxning, gymnastik och bandy. På senare tid har även skidor och handboll funnits i klubben. Numera bedrivs endast fotboll.

I början av 70-talet insåg man i PBK att stora ungdomskullar skulle söka sig till klubben. Därför var en målsättning att öka ut Pukevallen för att kunna ta emot alla ungdomar. 1976 gjordes därför ytterligare en gräsplan. 1978 renoverades ett äldre hus, strax utanför Pukevallen, till klubblokal. 1982 byggdes en ny stenmjölsplan och 1986 byggdes ytterligare omklädningsrum.

I stort sett allt har gjorts ideellt av medlemmar och föräldrar till ungdomarna och klubben förfogar nu över en av kommunens största idrottsanläggningar.

Nu börjar man också kunna se lite resultat rent sportsligt.

Med något undantag så låg föreningens representationslag i div 5 under hela 80 och 90 talet. År 2000 hade man ramlat ner i 6:an men sedan blev det serievinst två år i rad. Som nykomlingar kom laget tvåa i div 4 Sydöstra säsongen 2002 efter mycket bra spel. Det blev dock stopp i kvalspelet till Elitfyran och nu hoppas man i första hand bli ett stabilt div 4-lag med ett lag till största delen bestående av spelare fostrade och uppväxta i klubben. År 2012 halkade föreningen dock ner i div 5 där man nu befinner sig. Målsättningen är dock intakt med en satsning uppåt med en ung trupp med rötterna i föreningen.

Uppdaterad: 10 APR 2017 18:25 Skribent: Pukebergarn

--------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner_Smålandsidrotten_1

 

 

 

 

 

Postadress:
Pukebergs BK - Fotboll
Vädergatan 27
38238 Nybro

Kontakt:
Tel: 048113041
Fax: 048113041
E-post: This is a mailto link

Se all info