Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat FK Karlshamn United-PBK

28 JUN 2020 21:58
Puke tar sommarledigt som vinnare.
  • Uppdaterad: 28 JUN 2020 21:58

Tidernas kortaste vårsäsong fick sitt slut på lördagen. Pukebergs BK tog bussen söderut för en viktig match mot Karlshamn United. Efter förra veckans knappa premiärförlust kändes matchen mot United oerhört viktig inför vårt korta sommarlov. Poängen var definitivt mer värda än vanligt, både mentalt och matematiskt. Matchen spelades i Svängsta, kanske mest känt för bolaget Abu Garcia som tillverkat spinnrullar i snart 80 år. Där finns också ett stycke idrottskulturhistoria i form av Marieborgs IP där Karlshamn United huserar sedan fem år. Den perfekta gräsmattan omges av en gammal träläktare och en naturläktare av sten som nog är svårslagen. När bussen anlände var sprinklersystemet igång för att skapa bästa möjliga förutsättningar.

Solen lyste starkt när domaren blåste igång tillställningen kl.14.00. Det tog inte lång stund innan känslan infann sig att detta var en match som vi skulle vinna. Vi kände att vi hade ett bättre lagspel och såg till att hemmalaget inte fick tid att bygga något eget spel. Vi hade ett par lägen att ta en tidig ledning, men det dröjde till den 19:e matchminuten innan vi fick fira. Bra presspel på vänsterkanten stressade Karlshamn och Sjöfors fick chansen och tog den. Från straffområdets mitt rullade han säkert innan vårt första seriemål för året. Samme man var nära att strax efter dubbla vår ledning, men avslutet ur fritt läge blockerades av Karlshamns nr 1.

I matchminut 34 förändrades förutsättningarna. Efter en tilltrasslad situation i vårt straffområde signalerade bortalaget för frispark och hemmalaget för hands. Det blev det sistnämnda och trots en utmärkt första räddning av Hugo kunde straffskytten följa upp med en retur till 1-1. En viss ängslighet kunde skönjas hos Pukebergarna. Hemmalaget visade att man hade några fina passningsfötter och två yttrar av god klass som vid flera tillfällen visade sig vara ett hot. Inga ytterligare mål föll och halvtidsresultatet skrevs till 1-1.

Efter en paus ute i skuggan startade den andra halvan som den första slutade. En jämn tillställning där vi trots en betydligt bättre organisation än United hade svårt att åter ta över matchen. När klockan stod på 63 var det dags att glädjas. Efter ett rappt anfall bröt sig Emil J in straffområdet och fick benen bortsopade på väg mot mål. Emil tog själv hand om stramaren, men behövde två chanser för att få bollen i mål till 2-1 för det idag röda bortalaget. Vi var nu i förarsätet och 10 minuter senare var det dags igen. Smetens frispark från höger fick lite hjälp av muren innan bollen satt i nät till 3-1.

Hemmalaget var nu skakat och Rosens skott från vänsterinner position satt distinkt vid första stolpen till mål nummer 4. Linus Johnsson kom in i den 79.e spelminuten och gjorde omedelbart stort intryck genom starkt presspel och vunna närkamper. Efter endast 8 minuter på planen kunde han också titulera sig tvåmålsskytt (!) då han vid dubbla tillfällen kliniskt placerat bollen lågt och ostoppbart för Karlshamns burväktare. En suverän avslutning och det lös 1-6 på tavlan när matchen led mot sitt slut. Ett frustrerat hemmalaget tappade humöret och matchen avslutades med lite onödig kortutdelning. Två gula till vardera lag toppat med ett rött till hemmalaget.

Både lättnad och glädje när vi lämnade planen efter ett gott dagsverke. Segersången som vanligt vacker och det var på lätta hjul vi rullade hemåt. Nu blir det en kortare sommarvila efter en extrem försäsong och två sena seriematcher. Vi tar med oss den viktiga vinsten och ser framemot en spännande höst. Vi är sugna på mer och ska försöka slipa formen fram till den 8 augusti då den tidiga serieledaren Sölvesborgs GoIF gästar oss på Pukevallen. Glad Sommar !!

Skribent: Janne

--------------------------------------------

 

Nybro Bostas AB

lintex.png

Swedbank.jpg

Nybro-Byggplåt.jpg

nybro-kommun.jpg

Screenshot 2021-06-10 at 09-18-59 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_Pos - 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_2R_Pos pdf.png

logga tryckpartners.jpg

Ny-logo-2020-2.jpg

städ-och-fönster.jpg

KylammoniakteknikAB banner.jpg

gräv o planering.jpg

Sandbackens_Ror_PMS.jpg

Kahrs-brand-logo-eps-rgb.jpg

LF_Logo_Kalmar_Vanster_RGB-page-001.jpg

Liljas.jpg

Olofssons.jpg

Davids-[Konvert].jpg

SnickarJockes.jpg

alem.jpg

Axipto.jpg

Nybro-trafikskola-logo-18.jpg

servicespec.bmp

Stora hotellet banner.png  

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Pukebergs BK - Fotboll
Musikvägen 12
38234 Nybro

Kontakt:
Tel: 048113041
Fax: 048113041
E-post: This is a mailto link...

Se all info