Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat Hvetlanda-PBK

19 SEP 2021 09:56
Tunga september fortsätter
  • Skapad: 19 SEP 2021 09:56

Vi har haft några jobbiga veckor. På något vis har både formen och gnistan försvunnit, för den delen också det flyt som behövs när man är i en tung period. Vi vill och försöker men får inte spelet att stämma. Förhoppningen och tron fanns att vi skulle bryta vår svaga trend när vi styrde norrut för att möta Hvetlanda GIF. Ett svårt motstånd som spelar sina matcher på ett konstgräs som sett bättre dagar. Vi var förberedda och under den första halvleken hade vi bra kontroll och var det lag som förde matchen. Hemmalaget visade vid några tillfällen snabbhet i sina omställningar, men vi var väl samlade och chanserna framför de båda målen var få. Vi hade väldigt svårt att få till de klara lägena och trots stort bollinnehav så var vi uddlösa i den sista tredjedelen. Det bästa läget kom när Daniel Ehlin, som gjorde sin debut från start, togs sig fram till ett friläge. Passningen i sidled, som spelade bort målvakten, kunde avvärjas i sista stund av en blå försvarare. Inga mål på Heds Arena under första 45 minuterna och vi kände att vi hade alla möjligheter att växla upp för vinst i den andra.

Direkt på avspark får hemmalaget en onödig hörna och bara minuten in i halvleken är vi i underläge då vi tappar bort markeringen i den bortre ytan. Uppförsbacke, men lång tid att kunna reparera. Tyvärr blir det istället krampaktigt och viljelöst. Allt för många i vit tröja saknade energin och visade inte den desperation som krävs för att vända en sådan här match. Vi tar dåliga beslut och tappar boll enkelt. Visst fanns det ljuspunkter och möjligheter, men ett taktiskt hemmalag var bättre på att ta vara på sina lägen. Ytorna blir allt större och en vass kontring senare så punkteras matchen. 2-0 var inte ologiskt och vi var inte starka nog att forcera för att kunna närma oss i målprotokollet.

En förlust som verkligen känns. Några vita krigar in i det sista, men för många har tyvärr redan checkat ut innan slutsignalen. Besvikelsen var påtaglig under hemfärden Vi får rannsaka oss rejält och försöka hitta tillbaka till det spel och den känsla som tidigare skapat framgång. Vi har definitivt inte givit upp och vi har en heder att spela för under de matcher som återstår. Nu ser vi framåt och riktar in oss på att avsluta månaden med hemmavinst kommande lördag och sedan bara ta en match i taget…..

Skribent: Janne

--------------------------------------------

 

Nybro Bostas AB

lintex.png

Swedbank.jpg

Nybro-Byggplåt.jpg

nybro-kommun.jpg

Screenshot 2021-06-10 at 09-18-59 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_Pos - 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_2R_Pos pdf.png

logga tryckpartners.jpg

Ny-logo-2020-2.jpg

städ-och-fönster.jpg

KylammoniakteknikAB banner.jpg

gräv o planering.jpg

Sandbackens_Ror_PMS.jpg

Kahrs-brand-logo-eps-rgb.jpg

LF_Logo_Kalmar_Vanster_RGB-page-001.jpg

Liljas.jpg

Olofssons.jpg

Davids-[Konvert].jpg

SnickarJockes.jpg

alem.jpg

Axipto.jpg

Nybro-trafikskola-logo-18.jpg

servicespec.bmp

Stora hotellet banner.png  

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Pukebergs BK - Fotboll
Musikvägen 12
38234 Nybro

Kontakt:
Tel: 048113041
Fax: 048113041
E-post: This is a mailto link...

Se all info