Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat IFK Berga-PBK

18 MAR 2020 04:53
Knapp förlust mot IFK Berga
  • Skapad: 18 MAR 2020 04:53

I en tid där coronaviruset upptar stor en del av våra funderingar och begränsar våra liv håller vi igång vår fotboll. Självklart med eftertanke och försiktighet. Truppen hade en lyckad träningshelg på ett vintrigt Ekerum och på tisdagskvällen var det dags för säsongens blott andra träningsmatch på Bergaviks konstgräs. Tuffast möjliga motstånd i form av nyblivna division 1 laget IFK Berga som är betydligt längre fram i sina förberedelser inför en för oss alla oviss säsong.

Vi hängde bra med i ett tufft matchtempo. Berga har en tyngd och trygghet i sitt spel, men vi var inte långt efter. Under perioder satte de tryck mot oss, men vi replikerade vid flera tillfällen med snabba spelvändningar och hade flera chanser att göra matchens första mål. Närmare än en boll i ribban kom vi dock inte. Berga hade svårt att skapa några klara lägen och det krävdes en hörna i halvlekens slutskede för att vi skulle hamna i underläge. Hugo räddade en första nick, men på returen fanns inget att göra och Berga tog med sig en 1-0 ledning till pausvila.

Vi är pigga i starten av andra halvlek och vi har ett antal snabba kombinationer som är nära att resultera. Vi håller spelet bra uppe och även om våra motståndare dominerar bollinnehavet är matchen jämn. Vår chans skulle komma och då Awil blev omkullsprungen var straffen given. Emil J skickade målvakten åt fel håll och 1-1 ett faktum. Berga forcerade och ytterligare en straff avgjorde drabbningen med 7 minuter kvar. Dona fick bollen på handen och bollen hamnade på straffpunkten. Hugo läser skottet som tippas i stolpen där straffläggaren var först på returen. Inga fler mål föll på Bergavik och en 2-1 seger för hemmalaget var inte ologiskt.

Vi kan dock både vara stolta och nöjda med vår prestation och kan redan tidigt på säsongen konstatera att vi tagit kliv framåt. Vi kombinerar oss till chanser och hittar lösningar mot ett motstånd som teoretiskt sett ska vara oss överlägsna. I praktiken visade vi under tisdagskvällen att vi har en trupp som ligger nära fotbollsmässigt och äger en inställning som kommer att göra oss ännu bättre framöver. Vi kämpar vidare och på lördag är det dags igen då Ängö BK besöker oss på Grönmovallen med avspark kl. 12.00.

Skribent: Janne

--------------------------------------------

 

Nybro Bostas AB

lintex.png

Swedbank.jpg

Nybro-Byggplåt.jpg

nybro-kommun.jpg

Screenshot 2021-06-10 at 09-18-59 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_Pos - 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_2R_Pos pdf.png

logga tryckpartners.jpg

Ny-logo-2020-2.jpg

städ-och-fönster.jpg

KylammoniakteknikAB banner.jpg

gräv o planering.jpg

Sandbackens_Ror_PMS.jpg

Kahrs-brand-logo-eps-rgb.jpg

LF_Logo_Kalmar_Vanster_RGB-page-001.jpg

Liljas.jpg

Olofssons.jpg

Davids-[Konvert].jpg

SnickarJockes.jpg

alem.jpg

Axipto.jpg

Nybro-trafikskola-logo-18.jpg

servicespec.bmp

Stora hotellet banner.png  

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Pukebergs BK - Fotboll
Musikvägen 12
38234 Nybro

Kontakt:
Tel: 048113041
Fax: 048113041
E-post: This is a mailto link...

Se all info