Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat Karlshamns United-PBK

04 SEP 2021 20:55
Svag insats i Karlshamn
  • Uppdaterad: 04 SEP 2021 20:55

Det fanns förhoppningar om ytterligare en bortaseger när Puke åkte till Svängsta för att möta Karlshamn United. Vi tvingades till lite förändringar i startelvan, men vi har en bra bredd och det var definitivt inget hinder för seger. Karlshamn har ett antal skickligare lirare och vi visste på förhand att det var struktur och noggrannhet som gällde. Tyvärr inget som vi efterlevde när väl matchen sparkade igång. Vi fick en bra start då Wille, tillbaka i laget efter fotskada, fick till en härlig träff och bollen hårt och högt till höger. 0-1 efter tolv minuter. Kanske gick det för lätt och vi har ytterligare några lägen, Wedell x 2 är nära att få träff på bollen i målområdet. Vi var inte påslagna i defensiva spelet och det gick snabbt för hemmalaget att slå om när vi bjöd på ytorna. I 22:a minuten jobbar vi inte hem riktigt och Karlshamn rullar snyggt bort oss och kvitterar. Omar gör sedan ett par bra insatser i målet, inte minst på en hård frispark som han suveränt räddar trots att bollen ändrar riktning. Vi är inte nöjda med oss själva och ska nästan vara glada att det står 1-1 efter 45 spelade minuter.

Vi gör ett par byten i paus och även om det inte ger någon stor effekt är det vi som har den första hälften av halvleken. Lägen finns och den bästa föll nog till inbytte Oliver som fri lobbar över en utrusande målvakt, men bollen träffar inte ramen. När 20 minuter återstår gör Karlshamn ett dubbelbyte som gav önskad effekt. De vinner boll på kanten och bollen snett inåt bakåt där det både hinner laddas och skjutas innan vi kommer upp i press. 2-1 och det var tungt i Marieborgsgrytan.

Vi försöker forcera och har lägen, men inte tillräcklig energi eller organisation för att skapa ett hårt tryck på Karlshamn. Vi vill ha in kvitteringen, men på övertid så ger vi istället bort ett tredje mål. I slutsekunderna missar Omar mottaget på en bakåtpassning och friställer en Karlshamnsspelare. Ett mål som inte hade någon betydelse och trist för vår Nr 1 som annars gör en fin match.

En jobbig eftermiddag och ett riktigt bottennapp. Förluster är en del av fotbollen, men det var stor besvikelse på alla håll efter slutsignalen, då vi känner att vi inte bjöd upp denna eftermiddag.

Med lite distans vet vi att endast halva serien nu är spelad för vår del. 30 poäng kvar att slåss om och vi ska ta så många som möjligt. Det var inte på Marieborgs IP som säsongen avgjordes och vi får se till att det blir en nödvändig väckarklocka när vi nu blickar fram mot nästa vecka. Saxemara IF kommer till Pukevallen på lördag och vi har bestämt oss för att omedelbart studsa tillbaka med en trepoängare!

Skribent: Janne

--------------------------------------------

 

Nybro Bostas AB

lintex.png

Swedbank.jpg

Nybro-Byggplåt.jpg

nybro-kommun.jpg

Screenshot 2021-06-10 at 09-18-59 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_Pos - 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_2R_Pos pdf.png

logga tryckpartners.jpg

Ny-logo-2020-2.jpg

städ-och-fönster.jpg

KylammoniakteknikAB banner.jpg

gräv o planering.jpg

Sandbackens_Ror_PMS.jpg

Kahrs-brand-logo-eps-rgb.jpg

LF_Logo_Kalmar_Vanster_RGB-page-001.jpg

Liljas.jpg

Olofssons.jpg

Davids-[Konvert].jpg

SnickarJockes.jpg

alem.jpg

Axipto.jpg

Nybro-trafikskola-logo-18.jpg

servicespec.bmp

Stora hotellet banner.png  

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Pukebergs BK - Fotboll
Musikvägen 12
38234 Nybro

Kontakt:
Tel: 048113041
Fax: 048113041
E-post: This is a mailto link...

Se all info