Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat Lagans AIK-PBK

04 OKT 2020 20:54
Puke klart för kval till division två!
  • Skapad: 04 OKT 2020 20:54

Förutsättningarna var enkla inför dagens match mot Lagans AIK. Vinst och andra platsen som innebär positivt kval var säkrad. Våra motståndare hade också seger i blicken och visste att en vinst skulle innebära ett nytt år i division tre på Ringvallen. Det spelades ett antal matcher runt om i Småland och Blekinge som skulle påverka tabellens slutliga utseende och spänningen låg tät när matchen visslades igång. Det var Lagan som direkt visade sina intentioner medan Puke inte riktigt hade vaknat från bussresan. Lagan sköljde över oss från första minuten och det var fullt logiskt att ledning kom redan efter fem minuter när Lagans vänsterytter lirkade in bollen i bortre gaveln. I takt med att regnet tilltog så arbetade vi oss in matchen och började visa normala takter. Lagan dock fortfarande pigga och det fanns en tydlig hotbild i deras omställningar. Vi nötte vidare och lägen började komma och när Jeppe med högern stabilt rullade in kvitteringen så kändes det lika rättvis som skönt. Vi var det piggare laget och det var nog det blåklädda hemmalaget som var gladast när rättskipare Hasani blåste till pausvila.

Regnet fortsatte att skölja över Ringvallen och när andra började så hade det bildats pölar på vissa delar av planen. Vi började halvleken med full fart framåt och redan efter tre minuter så avlossar Sjöfors vänstern och en Laganback parerar med armarna och straffen är odiskutabel. Rosen drar den suveränt hårt och högt helt utan chans för Lagans nr 1. Vi har nu tagit tag i tillställningen och fortsätter att föra spelet. Den ihållande regnet gör det dock svårt att spela. Kampmomenten blir flera och lite komiska situationer uppstår. Med timmen spelade så uppstår en mindre rolig för Lagan. En harmlös passning i egen straffområde stannar i en pöl och ger tränare Rosen ett friläge. Han förvaltar detta på bästa sätt och 3-1 ger oss trygghet att spela av resten av matchen. Lagans AIK försöker desperat men har inte orken att jaga. Vi håller bollen bra inom laget långa stunder och trots att Lagan förtvivlat försöker så är backlinjen och inte minst Hugo säkerheten själv mellan stolparna.

Segern är rättvis och tyvärr för Lagans AIK har bollen rullat fel på alla andra arenor. Man tappar tre positioner i tabellen och hamnar därmed under nedflyttningsstrecket.

För Pukes del är läget det omvända. Säsongen förlängs och precis som i fjol så väntar några kvalfyllda veckor. För att får spela i division två 2021 krävs att man går vinnare ur två kvalomgångar. Precis som förra året är det motstånd från Norrköping i form av Smedby AIS som väntar i första omgången. Vi inleder kommande helg på Pukevallen med retur på SUEZ Arena helgen efter. Segraren tar sig sedan an det lag från tvåan som hamnar på negativ kvalplats.

Vi kan så länge konstatera att vi åter gjort en fantastisk säsong och ser fram emot en sista utmaning. Underbart med fotboll i oktober och vi hoppas att erfarenhet från förra årets kval ska kunna ge oss några extra procent när allt ska avgöras. Kul ska det bli!

Skribent: Janne

--------------------------------------------

 

Nybro Bostas AB

lintex.png

Swedbank.jpg

Nybro-Byggplåt.jpg

nybro-kommun.jpg

Screenshot 2021-06-10 at 09-18-59 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_Pos - 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_2R_Pos pdf.png

logga tryckpartners.jpg

Ny-logo-2020-2.jpg

städ-och-fönster.jpg

KylammoniakteknikAB banner.jpg

gräv o planering.jpg

Sandbackens_Ror_PMS.jpg

Kahrs-brand-logo-eps-rgb.jpg

LF_Logo_Kalmar_Vanster_RGB-page-001.jpg

Liljas.jpg

Olofssons.jpg

Davids-[Konvert].jpg

SnickarJockes.jpg

alem.jpg

Axipto.jpg

Nybro-trafikskola-logo-18.jpg

servicespec.bmp

Stora hotellet banner.png  

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Pukebergs BK - Fotboll
Musikvägen 12
38234 Nybro

Kontakt:
Tel: 048113041
Fax: 048113041
E-post: This is a mailto link...

Se all info