Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat Nybro IF-PBK

13 SEP 2020 12:18
Ett derby, en vinnare – Pukebergs BK!
  • Uppdaterad: 13 SEP 2020 12:18

2020 är ju ett år där många självklarheter och normala förutsättningar inte gäller. Oron för folkhälsan och framtiden hänger som ett mörkt moln över oss alla. Lokalfotbollen är inget undantag och vi har snabbt fått lära att anpassa oss för att ändå kunna fortsätta med det vi brinner för. Vi har vant oss att spela utan publik och hittat nya sätt att lysa upp säsongen och skapa puls i match och tabell. Derbyt mot Nybro IF var möjligen därför större och viktigare än någonsin. Visst saknar vi inramningen, stämningen och derbypubliken, men den halverade säsongen med bara ett derby gör att matchen aldrig känts mer betydelsefull.

Victoriavallen är en väldigt fin plats att spela fotboll på och när domare Sandström från Bodafors blåste till spel var allt det där andra långt bort och två taggade lag bjöd till derbyfest. Med ett 50-tal hemmasupportrar på läktarna och med Barometerns livesändning så var det bara att åka. I en match där resultatet betyder allt så är det lätt att spelkvalitén påverkas och under stunder så fanns det mer att önska. Lagen har stor kunskap om varandra och det var nog ingen överraskning att det var Puke som genast tog hand om bollen och spelet mot ett lågt stående hemmalag. Vi blandade fina kombinationer med lite för enkla misstag. Vi spelade oss ändå fram till ett antal fina chanser under matchens första del och hade vi fått utdelning på vårt övertag hade kanske resten av matchen fått ett annat utseende. Om Sjöfors rungande ribbskott varit någon centimeter lägre eller om vi fått bättre träffar på några av de lägen som vi hade nära mål, så var magkänslan att matchen skulle bli vår. Nu blev det inga mål och ett kämpade hemmalag arbetade sig in i matchen och kom i ett par farliga omställningar på sin vänsterkant men aldrig till några direkta chanser. Första halvlek förblev mållös och det var med viss oro och lite frustration som vi vandrade av efter 45 spelade. Vi kunde konstatera att Puke hade det förväntade övertaget på plan, men desto mer oväntat var att vi var överlägsna även i publikkampen. En ung och stark Pukeklack trummade taktfast på från Joelskogen och visade att vi har många typer av talanger i vår förening.

När andra akten började fanns fortfarande allt att vinna för båda lagen. Tror inte att någon av lagen direkt tänkte på tabellens utseende med derbyprestigen att spela om. Men faktum är att båda lagen kämpar för att kunna skapa förutsättningar för framtiden. NIF med nedflyttningsspöket flåsandes i nacken och Puke, som genom att börja rada upp treorna, åter är med i kampen om en plats i division 2. De rödvita följde sin spelidé och hade fått matchen dit man ville. Mönstret från den första halvleken var intakt och med en snabbt tickande klocka så var det säkert några av oss som började få lite dystra tankar. Vi drev dock på och kunde se att orken hos hemmalaget började tryta. Anförda av bröderna Johnsson på mitten och med pigga ben på inbytte Awil så skulle vi till slut bli förlösta när uret gick in på sin 70e minut. Awil stack fram bollen till Emil J i vänsterinnerposition och med vänster bredsida förvaltar han läget på bästa sätt. Ett välförtjänt och ovärderligt mål som gör att vi orkar trycka hårdare på gasen. När Smeten, 10 minuter senare dundrar in en fantastisk vänster, så skingras alla tvivel och de sista krafterna lämnar ett slaget hemmalaget. Awil, Linus och Wedells konstspark är nära att ytterligare understryka skillnaden mellan lagen, men några ytterligare mål föll inte på Victoriavallen denna enastående lördag. Lättnad och stolthet när Pukespelarna till slut får fira derbytriumfen. Efter match samlades man i det hörn på Victoriavallen, som vi nu döper till ”Puke-kurvan”, för att tacka sina lika glada och trogna supportrar.

Det blev ett derby som saknade vissa ingredienser p g a omständigheter vi inte kan styra över och vi tackar våra motståndare för ett bra arrangemang och att man under veckan försökt höja derbypulsen, inte minst via sitt Twitterkonto. Det man möjligen hade kunnat önska var att man varit lite mer nyanserad och källkritisk i sina inlägg. Med lite kontroll av fakta och lite mer avvägda formuleringar så hade det varit ett mer uppskattat initiativ. De flesta med lite koll på lokalfotbollen är ju medvetna om vilket av derbylagen som byggts upp via egna talanger och ett konsekvent arbete under flera år. Några spelare har ett förflutet i NIF och vi är glada att vi kunnat ta hand om dem. Efter match blev det också tydligt att den talangrök som kom från Victoriavallen under lördagseftermiddagen kom från Pukefabriken!

Vi njuter rejält idag, men det är snart ny vecka med nya intressanta utmaningar. Både Pukebergs BK och Nybro IF har tre seriematcher kvar innan vi kan summera tabellen och kanske säsongen. NIF får chans till revansch i ett nytt spännande derby mot Lindsdal, medan Puke laddar och tar emot Ljungby IF på Pukevallen. Konsulterar man tabellen inser man snabbt att nästa helg blir nästan lika intressant som denna! Idag njuter vi av att vara derbykungar år 2020, i morgon jobbar vi vidare för att försöka förgylla året med fler segrar!

Skribent: Janne

--------------------------------------------

 

Nybro Bostas AB

lintex.png

Swedbank.jpg

Nybro-Byggplåt.jpg

nybro-kommun.jpg

Screenshot 2021-06-10 at 09-18-59 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_Pos - 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_2R_Pos pdf.png

logga tryckpartners.jpg

Ny-logo-2020-2.jpg

städ-och-fönster.jpg

KylammoniakteknikAB banner.jpg

gräv o planering.jpg

Sandbackens_Ror_PMS.jpg

Kahrs-brand-logo-eps-rgb.jpg

LF_Logo_Kalmar_Vanster_RGB-page-001.jpg

Liljas.jpg

Olofssons.jpg

Davids-[Konvert].jpg

SnickarJockes.jpg

alem.jpg

Axipto.jpg

Nybro-trafikskola-logo-18.jpg

servicespec.bmp

Stora hotellet banner.png  

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Pukebergs BK - Fotboll
Musikvägen 12
38234 Nybro

Kontakt:
Tel: 048113041
Fax: 048113041
E-post: This is a mailto link...

Se all info