Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat PBK-FK Karlshamn United

10 AUG 2019 21:59
Tennissiffror när Puke ångar vidare
  • Uppdaterad: 10 AUG 2019 21:59

Evenemangen var många denna lördag. Men vem behöver gå på Stadsfesten i Kalmar eller för den delen Nybrokalaset? Bättre underhållning än på Pukevallen bjuds man inte på och idag var det lekstuga när hemmalaget besegrade Karlshamn United med hela 6-0. Förmiddagens välbehövliga regn upphörde lagom till uppvärmningen och när domaren blåste igång sken solen behagligt.

Det var nog ingen som hann reflektera över detta för det Vita hemmalaget satte full fart från start. Ledningsmålet föll redan i tredje matchminuten då Östens inspel friställde Rasse som inte gjorde något misstag. Efter ytterligare tre minuter är det dags igen. Ludde rullar in tvåan efter Smetens fina instick. Hängande huvuden på våra gäster från Karlshamn medan hemmalaget fortsätter att dominera. Klockan hinner ändå snurra till minut 35 innan Ludde dubblar sin målskörd till 3-0 efter förarbete av Donne och klackpass av Rosen. Ludde var het denna eftermiddag och några minuter senare assisterar han Östen som trycker in 4-0. En perfekt avslutning på en fin första halvlek där hemmalaget verkligen signalerade vad man vill med säsongen. Lite smolk i glädjebägaren att Emil Sjögren drog på sig säsongens tredje gula och får därmed vila nästa omgång.

Matchen avgjord och risk inför andra att vi skulle släppa in United i matchen. Dona ville annat. En dribbling på vänsterkanten, in i boxen och distinkt avslut i bortre, 5-0 på tavlan. Matchen tappar nu lite fart. Inget av lagen har den riktiga motivationen och skärpan. Hemmalaget har dock full kontroll, men gnistan från första halvlek har slocknat. Puke stuvar om i laget och gör fem byten sista 45:an. Det tar ett tag att få till den nya formationen och Karlshamns målvakt får tacksamt en lugnare period. Med 20 minuter kvar så blir Donne kapad i straffområdet. Östen får nöjet att skjuta 6-0 från straffpunkten. Det visade sig bli eftermiddagens sista mål och matchens sista 20 minuter spelades av utan att något av lagen förtog sig. En väl genomförd match av Puke som fått en flygande start på hösten. 11-0 på de två matcher som spelats talar sitt tydliga språk.

Även övriga topplag i serien bärgade trepoängare denna eftermiddag och läget i toppen är fortsatt öppet och spännande. Kommande lördag beger vi oss till Karlshamn för att ta oss an IFK som flåsar oss i nacken i kampen om uppflyttning. Det är många poäng kvar att spela om fram till den 28 september och vi gläds åt det vi åstadkommit hittills. Vi är dock inte färdiga och ska se till att kriga ända in i kaklet.

Skribent: Janne

--------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

Banner_Smålandsidrotten_1

 

 

 

 

 

Postadress:
Pukebergs BK - Fotboll
Vädergatan 27
38238 Nybro

Kontakt:
Tel: 048113041
Fax: 048113041
E-post: This is a mailto link

Se all info