Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat PBK-IFK Karlshamn

11 MAJ 2019 18:00
Puke Trea efter Tredje raka Trean !
  • Uppdaterad: 11 MAJ 2019 18:00

Puke följde upp förra veckans viktoria mot Karlshamn United med ytterligare en härlig uddamålsseger. Denna gång mot för dagen gula IFK Karlshamn. Ett lag vi hade respekt för på förhand och det visade sig befogat när vi summerar matchen.

Matchen på Pukevallens välansade matta började i högt tempo där IFK Karlshamn tidigt visade att de hade både tyngd, moral och en spelidé. Vår solida försvarsmur visade dock direkt att det skulle bli svårt för IFK att ta sig fram till chanser. Istället var det hemmalaget som visade finess i offensiven och hittade blottor i de gulas backlinje. I minut 17 så är det dags att måljubla. Rasse bryter in från sin vänsterkant och sticker in bollen till Ludde som i vänsterinnerposition öppnar sitt målkonto. En distinkt vänster i burgaveln från vår nr 10 och 1-0 bläddras fram på resultattavlan. Målet lyfter oss och vi fortsätter att vara spetsiga i våra framstötar. En skön repris följer i minut 23 då Rasse kör en identisk assist och friställer Rosen som lika säkert stänker dit 2-0. Vi försvarar oss som ett lag och trots att Karlshamn trycker på så skapas egentligen inga farliga lägen. Ett par distansskott är det som hotar, men en gedigen första 45:a tar oss till vila med rättvisa 2-0.

I andra halvlek så möts vi av ett taggat Karlshamn som skapar åtminstone ett skenbart tryck mot vårt mål. Vår backlinje rensar med huvud och fötter, men allt oftare är det en gul IFK:are först på andra bollen. Vi är dock långt ifrån ofarliga i våra omställningar och vid ett par tillfällen så är vi så när att döda tillställningen. I 77:e stiger spänningen på Pukevallen. Vår nolla krossas då ett Karlshamnsinlägg från vänster olyckligt förpassas i egen nät av Glasmästare Edberg. En spännande sista kvart väntade. Vi har funnit en trygghet i vårt spel, där vi både jobbar hårt för varandra och tar rätt beslut. Minuterna rullar snabbt undan och även om det fanns en nervositet i luften är det inget som märks på plan. Segern är knapp men välförtjänt. 2- 1 och tre sköna pinnar gör att vi klättrar vidare i tabellen.

De många trogna Pukesupportrarna fick vandra hem med ett leende i det vackra solskenet. Många stärka med både våffla och korv från vårt utmärkta kioskteam. Nästa helg ska vi försöka förlänga segersviten i Glömminge innan det är dags för lokalderbyt mot Nybro IF. Den 25 Maj kl. 15.00 blåser domaren igång och vi ser fram mot en derbyfest med välfyllda läktare.

Skribent: Janne

--------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

Banner_Smålandsidrotten_1

 

 

 

 

 

Postadress:
Pukebergs BK - Fotboll
Vädergatan 27
38238 Nybro

Kontakt:
Tel: 048113041
Fax: 048113041
E-post: This is a mailto link

Se all info