Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat PBK-Karlshamn United

13 NOV 2021 22:51
Mållöst på Åkrahäll
  • Uppdaterad: 13 NOV 2021 22:51

Årets sista hemmamatch spelades mot Karlshamn United på Åkrahälls konstgräs. Spänningen är över för vår del, men inte desto mindre vill vi avsluta snyggt. Dessvärre är vi inte riktigt där vi vill vara fotbollsmässigt och vi lyckas inte få ut det bästa ur varje spelare. Det är inte kunskapen som saknas, nog inte viljan heller, men vi saknar gnistan som behövs för att tända elden. Kanske är vi slitna och det är tredje säsongen i rad som sträcker sig en bra bit in i november. Vi har två år i rad förlängt säsongen med kval uppåt medan vi år inte orkat ända fram. Det är kanske inte så konstigt att vi inte riktigt presterar.

Dagens match var ett tydligt exempel på att vi inte riktigt är att känna igen. Under den första halvleken har vi problem med beslutsfattande och värderingar. Det gör att vi skapar väldigt lite. Våra mer motiverade motståndare, som slåss för sin existens i trean, hade en större beslutsamhet och låg definitivt närmare ett ledningsmål under de första 45. Det saknades skärpa framför mål och 0-0 var trots allt ett logiskt halvtidsresultat.

Andra halvan av matchen var betydligt mer sevärd och öppen.  Vi har bättre fart och vid flertalet tillfällen har vi bra lägen att utnyttja omställningar där vi har gott om folk med i bra positioner. Skärpan saknades och trots många nästan lägen så når inte ända fram. Karlshamn har definitivt spelare med kompetens och lyckas vid flera tillfällen skapa lägen att ta ledningen, men svårighet att träffa målet gör att ställningen är oförändrad. Spelet blir allt öppnare och vi skapar ett antal högoktaniga chanser. Noel nickar i underkant av ribban, Rasse sliter sig fri vid ett par tillfällen men får inte avsluten innan för ramen, Awil frispelar Danne och på något sätt får målvakten till en sen räddning. Dona är nästa man att pricka överliggaren och trots fortsatta chanser är det tydligt att detta är match där det inte ska vara några mål. 0-0 kunde kanske varit 3-3, men poängen delas nog ganska rättvis.

En sista träningsvecka återstår innan vi avslutar nästa helg med ett besök hos Saxemara. De sista månaderna har inte bollen studsat vår väg, men vi åker till Blekinge för att avsluta med den Vita flaggan i topp.

 

 

 

Skribent: Janne

--------------------------------------------

 

Nybro Bostas AB

lintex.png

Swedbank.jpg

Nybro-Byggplåt.jpg

nybro-kommun.jpg

Screenshot 2021-06-10 at 09-18-59 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_Pos - 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_2R_Pos pdf.png

logga tryckpartners.jpg

Ny-logo-2020-2.jpg

städ-och-fönster.jpg

KylammoniakteknikAB banner.jpg

gräv o planering.jpg

Sandbackens_Ror_PMS.jpg

Kahrs-brand-logo-eps-rgb.jpg

LF_Logo_Kalmar_Vanster_RGB-page-001.jpg

Liljas.jpg

Olofssons.jpg

Davids-[Konvert].jpg

SnickarJockes.jpg

alem.jpg

Axipto.jpg

Nybro-trafikskola-logo-18.jpg

servicespec.bmp

Stora hotellet banner.png  

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Pukebergs BK - Fotboll
Musikvägen 12
38234 Nybro

Kontakt:
Tel: 048113041
Fax: 048113041
E-post: This is a mailto link...

Se all info