Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat PBK-Ljungby IF

19 SEP 2020 19:46
Solförmörkelse på Pukevallen
  • Skapad: 19 SEP 2020 19:46

Förutsättningarna suveräna på Pukevallen. Högsommarväder och en gräsmatta som aldrig tidigare varit så fin i slutet av september. Därtill en toppmatch på programmet när Ljungby IF intog Pukevallen. Det stod tämligen snabbt klart att det var två av seriens främsta manskap som möttes och matchen var både tuff och välspelad. Hemmalaget med de lite snabbare och vackrare spelet mot ett fysiskt starkt Ljungby som inte gav bort många meter. Puke hade den högsta spetskompetensen och det var ett antal tillfällen då det kändes som den stora målchansen var på väg. Kvalitén i sista passning var dessvärre oftast frånvarande och Ljungby var snabba på att försöka utnyttja våra misstag. Ett friläge dök upp för gästerna mitt i halvleken, men avslutet stressades,en bra bit utanför. Puke hade flera lägen. Egil nära att skarva in ledningen vid första stolpen, Smeten med avslut från nära håll men blev för sen i avslutet. Strax innan paus fick Sjöfors ett fint tillbakaspel, men skottet över ribban. En trevlig halvlek där båda lagen bidrog och nog kände sig hyfsat nöjda när första halvan var avklarad.

Allt öppet inför andra. Matchen spelades i ett bra tempo och tyvärr hade vi matchen igenom en tendens att få för korta anfall. Det bidrog till att vi redan tidigt gick göra tre byten för att hålla uppe energin. En som däremot var full med energi var Awil som såg till att Ljungbys försvar fick jobba hårt matchen i genom. Med kvarten spelad av andra var det därför fullt logiskt att det var Awil som fick det vita laget att jubla. Han snappade upp en slarvig Ljungbypassning och placerade en distinkt höger i bortre hörnet till 1-0. En rätt behaglig ledning och trots att bortalaget hela tiden försökte så var vi plats och ledningen vårdades. Wilmer som gjorde ett piggt inhopp var närmast att dubbla vår ledning men skottet ur fritt läge parerades av Ljungbys målvakt. Vi hade inte riktigt förmågan att hålla bollen inom laget och fick därför ingen vila. Övertaget dock intakt utan större problem fram till minut 84:e då olyckan var framme. Efter en fin Hugoparad blev det lite flipperspel i vår box och till slut kunde en gultröja skyffla in kvitteringen. Ett svårt taktiskt läge i matchen som vi inte klarade av att hantera. När klockan var på väg mot 90 så fullbordade Ljungby vändningen. En vänsterhörna och nick vid bortre gjorde att solen gick ner över Pukevallen. Det fanns varken tid eller ork att resa sig och en sällsynt förlust fick bokföras.

Naturligtvis en missräkning och en tappad möjlighet. Marginalerna är små och med kvarten kvar var vi serieledare. Att förlora är en del av fotbollen och det är sättet att tackla en förlust som kännetecknar ett bra lag. Nu tittar vi inte mer i backspegeln utan ser fram emot kommande lördagar. Först på tur har vi ett derby! Lindsdals IF gästar oss och vi ska se till avsluta säsongen med dubbla vinster så får vi se hur långt det räcker.

Skribent: Janne

--------------------------------------------

 

Nybro Bostas AB

lintex.png

Swedbank.jpg

Nybro-Byggplåt.jpg

nybro-kommun.jpg

Screenshot 2021-06-10 at 09-18-59 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_Pos - 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_2R_Pos pdf.png

logga tryckpartners.jpg

Ny-logo-2020-2.jpg

städ-och-fönster.jpg

KylammoniakteknikAB banner.jpg

gräv o planering.jpg

Sandbackens_Ror_PMS.jpg

Kahrs-brand-logo-eps-rgb.jpg

LF_Logo_Kalmar_Vanster_RGB-page-001.jpg

Liljas.jpg

Olofssons.jpg

Davids-[Konvert].jpg

SnickarJockes.jpg

alem.jpg

Axipto.jpg

Nybro-trafikskola-logo-18.jpg

servicespec.bmp

Stora hotellet banner.png  

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Pukebergs BK - Fotboll
Musikvägen 12
38234 Nybro

Kontakt:
Tel: 048113041
Fax: 048113041
E-post: This is a mailto link...

Se all info