Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat PBK-Saxemara IF

29 SEP 2019 08:48
Kvalité när Puke säkrar kvalplats.
  • Uppdaterad: 29 SEP 2019 08:48

Sista omgången i division 3 Sydöstra Götaland spelades på lördagseftermiddagen. Ordet kval på mångas läppar och tankar inför match. Gästande Saxemara IF desperata för att undvika negativt kval medan de vita Puke-eleganterna önskade förgylla den fina debutsäsongen i trean med en topp två placering. Förutsättningarna inför match var välregisserade. Seger skulle med största sannolikhet innebära kvalspel om en plats i division 2, med en liten möjlighet till direktuppflyttning om bollen studsade vår väg även i Karlshamn. Tappade poäng skulle betyda att vi snöpligt skulle tvingas släcka ner Pukevallen för säsongen 2019.

För en månad sedan var vi inne i en djup formsvacka. Tre raka förluster gjorde att vi tappade mark i toppen. Gruppen tog då beslutet att behandla de tre sista matcherna som tre cupfinaler. Kronoberg besegrades genom segrar mot Växjö Norra och Grimslöv. Sista matchen och läge att erövra även Blekinge när Nybros stolthet utmanades av Saxemara IF.

Resultaten på andra arenor kan vi inte påverka. Och vi kunde i efterhand konstatera att IFK Karlshamn, Växjö Norra och Sölvesborg tog planenliga trepoängare och därför var seger ett måste även för Puke.

Domare Tanzi blåste igång tillställningen och det rådde inget tvivel om vilket lag som både ville och kunde mest. Från första minut tog vi befälet över tillställningen. Vårt bolltrygga mittfält såg till att Saxemara direkt sattes under press. Smeten var upphovsman till vår ledning i den sjätte minuten. Efter en snygg vändning avancerar vår 9a, får tillbaka bollen och levererar en vänsterslägga utan chans för Saxemaras burväktare, 1-0. Målet blev inledningen till en massiv Pukeoffensiv. Ett antal fina målmöjligheter brändes innan vi med halvtimmen spelade lyckades exekvera. Donne hade halvleken igenom fullständigt sköljt över Saxemara på sin högerkant och fick till slut kröna sin framfart med viktiga 2-0. Nästa mål lät inte vänta på sig. Emilio håller sig framme på returen efter att Östen testat målmannen. Välförtjänt ledning 3-0 efter första akten. Tyvärr kunde vi inte glädjas fullt ut då Donne tvingades linka ut med en lårskada efter en halvlek värd en plats i VM-kvaltruppen.

Andra halvlek nådde inte upp till den förstas höjder. Första kvarten är vår sämsta period i matchen. Saxemara hade dock inte förmågan att straffa oss och Hugge var som alltid en trygg sista utpost. Våra blåklädda gäster fyller på med folk på fasta situationer, men hade inte förmågan att hota oss i det öppna spelet. Vi fortsätter att skapa lägen och med timmen spelad punkterar Emilio tillställningen genom att åter vara på rätt plats i straffområdet. 4-0 och matchen avgjord. Saxemara nu mer intresserade av resultattavlan och vad som händer på lunden i Glömminge, medan hemmalaget nog sprang i andra kvaltankar. När domaren avslutar matchen är det två lag som jublar. Puke har stabilt vunnit sin tredje raka cupfinal och Saxemara kan glatt konstatera att Lindsdal tagit alla tre poängen på Öland och man därmed får behålla sin division 3 status. Vi passar också på att gratulera IFK Karlshamn som välförtjänt kan titulera sig seriesegrare efter säker hemmavinst på Vägga.

Nu väntar nya cupfinaler och härliga utmaningar för Puke. Kommande lördag kliver vi på bussen till Norrköping och Mirum Arena. Smedby AIS står för motståndet i ett spännande dubbelmöte. Avspark kl. 16.00 på Mirums konstgräs. Returen planerad till Pukevallen den 12 oktober kl. 15.00.

Underbart att denna oförglömliga säsong får en fortsättning och i sann Pukeanda så går vi som alltid för seger. Ingenting är omöjligt, formen på väg uppåt och vi börjar bli bra på cupfinaler…..

Skribent: Janne

--------------------------------------------

 

Nybro Bostas AB

lintex.png

Swedbank.jpg

Nybro-Byggplåt.jpg

nybro-kommun.jpg

Screenshot 2021-06-10 at 09-18-59 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_Pos - 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_2R_Pos pdf.png

logga tryckpartners.jpg

Ny-logo-2020-2.jpg

städ-och-fönster.jpg

KylammoniakteknikAB banner.jpg

gräv o planering.jpg

Sandbackens_Ror_PMS.jpg

Kahrs-brand-logo-eps-rgb.jpg

LF_Logo_Kalmar_Vanster_RGB-page-001.jpg

Liljas.jpg

Olofssons.jpg

Davids-[Konvert].jpg

SnickarJockes.jpg

alem.jpg

Axipto.jpg

Nybro-trafikskola-logo-18.jpg

servicespec.bmp

Stora hotellet banner.png  

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Pukebergs BK - Fotboll
Musikvägen 12
38234 Nybro

Kontakt:
Tel: 048113041
Fax: 048113041
E-post: This is a mailto link...

Se all info