Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat PBK-Smedby AIS

13 OKT 2019 10:24
Puke klart för kvalfinal!
  • Uppdaterad: 13 OKT 2019 10:24

Allt sedan domaren förkunnade att matchen var slut för en vecka sedan på Mirum Arena har vi tänkt på returen på Pukevallen. Den hittills största matchen i klubbens historia där möjligheten att få spela en ännu mer betydelsefull fanns inom räckhåll. Med 2-2 i bagaget hade vi förutsättningarna på plats. Vinst eller ett oavgjort resultat, med mindre än 2 mål insläppta, skulle innebära seger i dubbelmötet.

Norrköpingsmotståndarna Smedby AIS har rutin av spel i division 2 och från den här typen av kvalspel. Deras målsättning tydlig inför 2019 - avancemang till division 2. Vår fantastiska resa, med tre seriesegrar sedan 2015 och med en andraplats i klubbens debutsäsong division 3, har inte haft en så tydlig destination. Nu är vi ändå nära och det är ingen slump. En fantastiskt grupp som genom hårt arbete fortsatt att utvecklats. Ett eget spel som skördat många vinster och byggt en vinnarmentalitet som gör att vi nu är på god väg att spränga nästa gräns.

Matchen blev precis så spännande som vi fruktat. Det fanns en ny typ av anspänning i luften och alla visste vikten av att inte släppa in något mål. Förutsättningarna gjorde att matchbilden blev försiktig och lite krampaktig. En hel del tekniska misstag och ett anfallsspel med handbromsen i gjorde att målchanserna hölls till ett minimum under den första halvleken. Smedby var det något farligare laget och efter 20 minuter förpassade man också bollen i nät. Assisterande domaren höjde dock flaggan i tidigt skede och det var många runt Pukevallen som pustade ut. Hemmalaget fyllde inte på med folk som vi är vana att se och Ludde hade vår bäst chans för halvleken. Avslutet från vänster avvärjdes av Smedbys målvakt. Defensivt sätter vår fyrbackslinje inte en fot fel och Hugo är stabiliteten själv mellan stolparna. Resultatet 0-0 efter första halvlek.

I andra halvlek höjs pulsen ytterligare och plötsligt så börjar målchanser att dyka upp. Redan i första halvlek inbytte Sjöfors får den första. Hans skott efter en Pukehörna styrs och ställer Smedbymålvakten som ändå lyckas få upp en hand som förhindrar vårt ledningsmål. Smeten får nästa läge. Hans tunga vänster får också hjälp av en styrning som ser ut att ställa målvakten, men som ändå lyckas tippa bollen till ny hörna. Smedby är på intet sett ofarliga och har förmågan att snabbt ställa om från försvar till anfall. Vi hjälper dem på traven genom en hel del slarviga passningar och de farliga situationerna i vårt straffområde blir allt fler. Vi är dock heroiska i vårt sätt att jobba tillbaka, täcka skott och se till att ha folk mellan bollen och vårt mål. Vid några tillfällen får Hugo visa sin höga klass. En bra utrusning, en räddning vid sitt vänstra kryss på farlig frispark och säkerhet i höjdspelet. Men framförallt en trygghet som sprider sig till övriga i vita tröjor.

Minuterna släpar sig fram och fortfarande 0-0 på resultattavlan. Smedby gör ett antal byten och omgrupperar sin offensiv för att kunna avgöra. Trycket mot Pukemålet ökar men vårt försvarsspel darrar inte och allt som de slänger på oss kommer tillbaka. Ett antal fasta situationer gör att nerverna kommer i spänning, men vi agerar lugnt och när domaren efter 93 minuter blåser i sin pipa så är segern i dubbelmötet ett faktum. Sällan har väl glädjen över en mållös match varit större och när vi adderar förra veckans jubel, efter kvitteringen till 2-2 djupt in på övertid, så har vi haft en fin vecka. Fantastiskt jobb av alla och bäst av allt att vi får två underbara veckor till tillsammans.

Imorgon börjar laddningen inför nästa stora uppgift och det blir IFÖ Bromölla IF som blir vårt slutliga elddop för 2019. Ett klassiskt lag som spelat sin fotboll högt upp i seriesystemet. Flertalet år i division 2, men med ett antal år i division 1 på meritlistan. En inspirerande uppgift och vi vet ju redan att inget är omöjligt för oss. Vi inleder nästa helg på anrika Pukevallen med retur på Strandängens IP veckan efter. I skrivande stund är matchtiderna inte spikade, men det kommer att bli klart inom kort. Två högtidsstunder återstår. Alla till Pukevallen.

Skribent: Janne

--------------------------------------------

 

Nybro Bostas AB

lintex.png

Swedbank.jpg

Nybro-Byggplåt.jpg

nybro-kommun.jpg

Screenshot 2021-06-10 at 09-18-59 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_Pos - 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_2R_Pos pdf.png

logga tryckpartners.jpg

Ny-logo-2020-2.jpg

städ-och-fönster.jpg

KylammoniakteknikAB banner.jpg

gräv o planering.jpg

Sandbackens_Ror_PMS.jpg

Kahrs-brand-logo-eps-rgb.jpg

LF_Logo_Kalmar_Vanster_RGB-page-001.jpg

Liljas.jpg

Olofssons.jpg

Davids-[Konvert].jpg

SnickarJockes.jpg

alem.jpg

Axipto.jpg

Nybro-trafikskola-logo-18.jpg

servicespec.bmp

Stora hotellet banner.png  

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Pukebergs BK - Fotboll
Musikvägen 12
38234 Nybro

Kontakt:
Tel: 048113041
Fax: 048113041
E-post: This is a mailto link...

Se all info