Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat Smedby AIS-PBK

06 OKT 2019 12:30
Kryss efter dramatisk kvalstart
  • Skapad: 06 OKT 2019 12:30

Pukebergs BK startade division 2-kvalet med bortamatch i Norrköping mot Smedby AIS.

En lördagsutflykt på tolv timmar som innehöll väldigt mycket och som håller vår dröm om division 2 vid liv. Vi anlände fulla av tillförsikt till Mirum Arena i Norrköping efter att ha laddat batterierna med spagetti i Tindered. Smedby AIS, som nått kvalet via en andra plats i den Nordöstra 3:an, är en stor förening med Östergötlands största ungdomsverksamhet och med tidigare division 2 rutin.
En värdig motståndare där det nog vara flera som inför match funderade på om vi skulle räcka till? Efter 90 konstgräsminuter fick vi ett mycket positivt svar på denna fråga.

Matchen blåstes igång kl.15.00 och även om solen försökte så var det kalla vindar som kylde den månghövdade Pukeklacken. När väl spelet var igång var det nog ingen som reflekterade över kylan för Pukes spel värmde redan från första spark. Vi visade omedelbart att vi menade allvar. Med rappt passningsspel, snabb återerövring av boll och tätt försvarsspel så pressade vi våra motståndare.

Smeten hade tidigt ett vasst skott som räddades vid stolproten och flera ”nästanlägen” följde innan ledningen föll efter 19 minuter. Philip serverade Emilio i djupet och avslutet var bergsäkert. Ledningen välförtjänt. Det går dock fort på konstgräs. En slarvig passning på Smedbys planhalva, en lång boll till kvick forward, lite tveksamhet i försvarskommunikationen och lobb till 1-1. Smedby visade vid några tillfällen varför de gjort 55 mål tidigare under säsongen och man är snabba att komma till lägen när ytor bjuds. Första halvleken tillhörde ändå Pukeberg och vi lät oss inte nedslås. Vid flera tillfällen var vi på vippen att återta ledningen. Närmast är Rosen. Först med ett friläge efter kombination med Rasse och sedan ett rungande skott i ribban som studsar ner på fel sida mållinjen. Vi lyckas inte förvalta vårt övertag och ställningen 1-1 efter första 45:an.

Den andra halvleken blir en rysare. Spelet jämnas ut och marginalerna är små. Det går fort att få ångra ett misstag på ett snabbt konstgräs. Smedby har ett par vassa spelare som man helst inte ska ge för stora utrymmen. Vid några tillfällen så är hemmalaget nära att straffa oss samtidigt som vi fortsätter att skapa situationer där vi kan återta vår ledningen. I minut 75 så hettar det till på planen. Smeten tar med sig bollen med huvudet på mittplan samtidigt som har träffas i ansiktet av en Smedbyfot. En otäck smäll med blodvite och en stunds oro, men där han till slut reser sig och där förhoppningsvis den kraftiga fläskläppen blir det enda minnet av situationen. Rött kort för den vårdslösa satsningen och vi får spela sista kvarten i numerärt överläge. Smedby backar hem och vi rullar runt bollen i ett för lågt tempo för att kunna dra nytta av vårt övertag. Minuterna går snabbt och i den 89:e är olyckan framme. Vi släpper iväg hemmalaget i en kontring på vänsterkanten och inlägget nickas i mål av Smedbys nr 9, hans andra för eftermiddagen.

Finalen på matchen blir rafflande. Fullt tryck framåt och flera lägen skapas. I minut 92 tippas ett Donaskott till höger hörna. Philips leverans nickas av Dona i ribban och många var vi nog då som noterade en snöplig förlust. Moralen dock skyhög hos Puke och ny hörna, denna gång från vänster, när vi är inne på femte övertidsminuten. Philip serverar och Felix når högst och knoppar in kvitteringen i bortre burgaveln. Slutsignal och rejäl glädje hos spelare och supportrar. 2-2!

Vi summerar en fin insats. Sett över två halvlekar borde vi vunnit, men då vi behövde tilläggstid för att få med oss ett oavgjort resultat så måste vi ändå vara tillfreds. Vi har med oss två gjorda mål från bortagräs, vilket kan ge oss en fördel när vi summerar dubbelmötet om en vecka. Returmatchen på Pukevallen spelas lördagen den 12 oktober kl. 15.00. Var på plats då och heja fram oss till ytterligare ett kapitel fotbollshistoria.

 

Skribent: Janne

--------------------------------------------

 

Nybro Bostas AB

lintex.png

Swedbank.jpg

Nybro-Byggplåt.jpg

nybro-kommun.jpg

Screenshot 2021-06-10 at 09-18-59 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_Pos - 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_2R_Pos pdf.png

logga tryckpartners.jpg

Ny-logo-2020-2.jpg

städ-och-fönster.jpg

KylammoniakteknikAB banner.jpg

gräv o planering.jpg

Sandbackens_Ror_PMS.jpg

Kahrs-brand-logo-eps-rgb.jpg

LF_Logo_Kalmar_Vanster_RGB-page-001.jpg

Liljas.jpg

Olofssons.jpg

Davids-[Konvert].jpg

SnickarJockes.jpg

alem.jpg

Axipto.jpg

Nybro-trafikskola-logo-18.jpg

servicespec.bmp

Stora hotellet banner.png  

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Pukebergs BK - Fotboll
Musikvägen 12
38234 Nybro

Kontakt:
Tel: 048113041
Fax: 048113041
E-post: This is a mailto link...

Se all info