Hoppa till sidans innehåll

FK Älmeboda/Linneryd-PBK

01 MAJ 2022 14:00
Puke föll med uddamålet…igen.
  • Skapad: 01 MAJ 2022 14:00

På fredagskvällen spelade vi säsongens fjärde match. FK Älmeboda/Linneryd tog emot oss i Rävemåla. Tyvärr blev det åter en knapp förlust då hemmalaget gick segrande med 1-0. Samma resultat som mot Hörviken förra veckan, då det var ett väldigt jobbigt domslut som gjorde att vi kammade noll. I Rävemåla kan vi inte skylla på några yttre omständigheter utan det är vår egen insats som måste analyseras. Vi började matchen väldigt svagt och under matchens första tredjedel var det hemmalaget som var helt dominanta. Vi var inte påslagna och kom inte rätt i press och ett slarvigt passningsspel gjorde att vi hela tiden fick jaga. I den sjuttonde minuten föll målet och Mackan fick kapitulera efter att dessförinnan förhindrat ett par tidiga möjligheter. Det var inte långt ifrån att han fick stopp även på målskotten. Avslutet från nära håll räddades ofrivilligt med ansikten men bollen fortsatte in i nätmaskorna.  Vi ryckte upp oss väsentligt sista kvarten och med lite tur och skicklighet hade vi kunnat kvittera innan paus då vi vaknade till och skakade fram ett par bra lägen. Vi får vara ändå vara nöjda med resultatet 1-0 efter första halvlek.

Hemmalaget hade några bra minuter även i början av andra men sedan tog vi över taktpinnen. Vi vann fler närkamper, löpte mer & bättre samtidigt som bensinen tog slut hos hemmalaget. Vi skapar ett antal lägen där vi med bättre beslut och koncentration hade kunnat se till att vi fått med oss poäng hem. Tyvärr saknar vi skärpan och de riktigt farliga chanserna är för få i förhållande till det övertag vi skapade. Älmeboda blev tröttare och föll tillbaka ju längre matchen led. Vi fick inte in bollen och kan bara konstatera att vi har problem att få in bollen i mål, vilket ju är en väsentlig del av det här spelet. Vi tar med oss att vi är med i matcherna och kan vi bara få till spetsen sista tredjedelen finns alla möjligheter att börja plocka poäng. Nästa chans blir på lördag då vi reser till Karlshamn för match mot IFK.

Skribent: Jan Söderberg
E-post: This is a mailto link

--------------------------------------------

 

Nybro Bostas AB

lintex.png

Swedbank.jpg

Nybro-Byggplåt.jpg

nybro-kommun.jpg

Screenshot 2021-06-10 at 09-18-59 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_Pos - 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_2R_Pos pdf.png

logga tryckpartners.jpg

Ny-logo-2020-2.jpg

städ-och-fönster.jpg

KylammoniakteknikAB banner.jpg

gräv o planering.jpg

Sandbackens_Ror_PMS.jpg

Kahrs-brand-logo-eps-rgb.jpg

LF_Logo_Kalmar_Vanster_RGB-page-001.jpg

Liljas.jpg

Olofssons.jpg

Davids-[Konvert].jpg

SnickarJockes.jpg

alem.jpg

Axipto.jpg

Nybro-trafikskola-logo-18.jpg

servicespec.bmp

Stora hotellet banner.png  

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Pukebergs BK - Fotboll
Musikvägen 12
38234 Nybro

Kontakt:
Tel: 048113041
Fax: 048113041
E-post: This is a mailto link...

Se all info