Hoppa till sidans innehåll

Läget i A-truppen

19 DEC 2020 16:23
Pukebergs BK firar en harmonisk Jul!
  • Skapad: 19 DEC 2020 16:23

Året är snart slut och ett transferfönster har slagit igen.

Vilket år det har varit! En halvsäsong i pandemi där vi saknat vår kära publik på Pukevallen. Klubben och spelarna har gjort vad de kunnat och det slutade åter i ett positivt kval där vi var nära att passera mållinjen till division två. Vi känner trots allt, när vi summerar året, att Puke åter lyckats med en bedrift. Segrar i tre av tre derbyn utan något insläppt mål och med en andraplats i serien i en tuff konkurrens. Allt gjort med stolthet av en grupp och en trupp som doftar hemlagat och som älskar att spela för ”Klubben”. Nu ser vi framåt och ska försöka leva upp till ”Nybros nya stolthet” som Barometern passande myntade, då man konstaterade att Puke var föreningen i vårt län som gick emot en annars svag säsong för övriga lag.

Inför en ny säsong hinner det hända mycket och trygghet och framgång är en färskvara. Mycket har hänt sedan den 17 oktober då vi avslutade säsongen med kvalförlusten i Norrköping. Vår tränare Philip och hans högra hand Marcus har gått vidare på nya tränaruppdrag hos länets allsvenska röda bröder KFF. Två fantastiska personer som varit avgörande för den framgång Pukebergs BK haft de senaste åren. De har lämnat sitt uppdrag, men inte föreningen i deras hjärtan, och arvet de lämnat efter sig ska förvaltas på bästa sätt. Nya förutsättningar skapar alltid viss osäkerhet, men vi har byggt en stark grund där nya förutsättningar föder nya möjligheter.

Vi har agerat snabbt och känner att vi har hittat rätt för att förvalta den energi och anda som finns i Puke. Martin Edman fick och tog stafettpinnen som ny huvudtränare. Det kändes direkt helt rätt för oss som jobbar och lever med Puke. Martin kommer in och ska vårda det som byggs upp med ambition att utveckla delar där vi kan bli ännu vassare. Vi har snabbt hittat varandra och trots att han egentligen inte tillträtt så känns Martin redan som en fin medlem i Pukefamiljen. Tillsammans med lokalfotbollsprofilen Joachim Gunnarsson och återkommande klubbikonen Rickard Rosén har vi nu ett nytt ledarteam på plats. En grupp som kommer att jobba med Robban J, Chevski och vi övriga som är fast beslutna att Pukebergs BK ska fortsätta uppåt och framåt.

Vad händer med truppen då? Alltid stor oro inför ny säsong med ny tränare och osäkerhet inför framtiden. Många föreningar brottas med problem att behålla spelare och frimånaden skjuter många i sank. Pukebergs BK är annorlunda. Vi har en starkt kärntrupp med stort klubbhjärta som insett att vi är en klubb som både vill och kan. Självklart så är det några som tackar för sig, det är en del av en utveckling som vi bejakar och behöver. Vi kommer att sakna de som lämnar. Hugo i målet har varit fantastisk både på plan och som person. Emilio som lämnar för studier, Max med sina oturliga skador och Robert H som lägger den närmsta framtiden på familjen. Spelare som vi gärna haft kvar hos oss. Och såklart Rosen som betytt så mycket på alla plan!

Vi har haft en fin ”Silly Season”. Det viktigaste är att behålla de spelare som tagit oss dit vi är idag och som vi vet har kapacitet och driv att ta oss vidare. Den starka kärna av spelare med Puke-DNA är kvar. Spelare som kan och vill uppåt har valt ett nytt år med Puke. Inga namn behöver nämnas, vi och ni vet vilka spelare vi pratar om. En fortfarande ung trupp under utveckling som nu fått erfarenhet och hårdhet för att bli ännu starkare. Vi har också haft lyckan att knyta till oss några spelare som vi är övertygade kommer att smälta in, utveckla och spetsa var trupp. Nyförvärven har presenteras tidigare via våra sociala medier och vi känner att vi fått in spelare som kommer att stärka och förbättra. Fine Felix återvänder efter ett år i Lindsdal, från samma förening kommer Hampus, William och Oliver. Spelare med rätt kompetenser, ålder och karaktärer som passar i Pukes sätt att spela och vara. Lamine som kom in via lån från Berga under hösten har glädjande valt att checka in permanent. Vi har plockat in ambitiöse Elias mellan stolparna som tillsammans med nysatsande Omar kommer att vakta vårt mål kommande år. Vi gläds också åt att Östen är tillbaka i träning efter ett skadeår, bättre nyförvärv finns inte. Vi står med en färdig trupp på 22 spelare, 2+20, som brinner för att 2021 ska bli ett år där vi åter ska försöka skriva historia. Målbilden är tydligt och framförallt ska vi ha riktigt kul tillsammans. Nytt för 2021 är också att vi avser att lansera ett P18 lag under ledning av Hoger & Wodde. En viktig satsning för framtida segrar. Vi är väl medvetna om att det är vår ungdomsorganisation som är grunden i vår förening och det som är viktigast för att vi även framöver ska kunna vara ”Nybros Stolthet”.

Vi har nu en ofrivillig paus av kända skäl och hoppas kunna starta upp Pukeraketen tidigt i januari. Tills dess så firar vi Jul & Nyår med vetskapen att vi gjort vad vi kan och att vi har ett spännande Pukeår framför oss. För Er som ännu inte handlat sina Bingolotter inför Jul & Nyår, glöm inte att besöka oss på Kvantum där någon av våra Eldsjälar alltid finns för att skapa förutsättningar för oss att fortsätta utveckla vårt PBK. God Jul till Er Alla!

 

Skribent: Janne

--------------------------------------------

 

Nybro Bostas AB

lintex.png

Swedbank.jpg

Nybro-Byggplåt.jpg

nybro-kommun.jpg

Screenshot 2021-06-10 at 09-18-59 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_Pos - 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_2R_Pos pdf.png

logga tryckpartners.jpg

Ny-logo-2020-2.jpg

städ-och-fönster.jpg

KylammoniakteknikAB banner.jpg

gräv o planering.jpg

Sandbackens_Ror_PMS.jpg

Kahrs-brand-logo-eps-rgb.jpg

LF_Logo_Kalmar_Vanster_RGB-page-001.jpg

Liljas.jpg

Olofssons.jpg

Davids-[Konvert].jpg

SnickarJockes.jpg

alem.jpg

Axipto.jpg

Nybro-trafikskola-logo-18.jpg

servicespec.bmp

Stora hotellet banner.png  

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Pukebergs BK - Fotboll
Musikvägen 12
38234 Nybro

Kontakt:
Tel: 048113041
Fax: 048113041
E-post: This is a mailto link...

Se all info