Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat Älmhults IF-PBK

20 JUN 2021 20:16
Tung förlust i Älmhult
  • Skapad: 20 JUN 2021 20:16

Puke reste till Älmhult för att försöka fortsätta samla poäng. Vi var fullt införstådda med att Älmhult skulle bli ett väldigt tufft motstånd. Vi visste också att värmen var ytterligare en motståndare och väl på plats blev vi varse att planen skulle göra det svårt att bedriva något skönspel. Yttre faktorer som vi inte kan påverka utan bara läge att fokusera på vår egen insats. Det skulle visa sig bli en dag när vi inte lyckades med den uppgiften.

Redan från start var Älmhult lite hetare. Gick in bättre i duellerna och var snabbare på att suga åt sig andrabollarna. Vi var varnade för det fasta situationerna, men redan i den nionde minuten så brast koncentrationen. En harmlös frispark från mittplan slutade med en nick från långt håll där varken markering eller timing i målvaktsutrusning hör till skolboken. Uppförsbacke, men redan 3 minuter senare så är vi nära att kvittera då Willes skott studsar tillbaka från insida stolpe. Amer har sedan en farlig nick från bra läge innan olyckan är framme igen. Hörna till Älmhult i minut 29 där vi åter är för passiva. En blå spelare fick ladda från bortre delen av straffområdet och matchen är på väg ifrån oss. Strax efter fick Egil en elak armbåge i ansiktet och Älmhult decimerades till 10 man. En möjlighet för oss att ta oss tillbaka, men vi lyckas inte alls utnyttja vårt överläge och 2-0 var ett faktum när vi lämnade för pausvila.

Andra halvleken blev en jakt för att komma tillbaka. Nog försökte vi, men vi hade inte farten i passningsspelet och tyvärr inte den desperation som hade krävts för att vända. Hemmalaget kämpande med näbbar och klor. De spelade stentufft och hade ett engagemang som vi saknade.

Visst hade vi våra chanser. Emil J rundade målvakten som på något sätt fick en touch på bollen som störde avslutet. Emil hade ytterligare ett par lägen där något var värt att hitta nätet. Simon hade ett avslut i insida stolpe efter fint högeranfall och Dona forcerade in bollen som räddades när åtminstone merparten av bollen passerat linjen. Det ville sig inte. Älmhult spelade smart med sina 10 man och var själva, vid flera tillfällen, nära att kontra in ett tredje mål för dagen.

Inget att säga om förlusten. Vi får analysera och vända blad. Det är dags att visa moral och knyta näven och vi får chans till revansch redan på torsdag då obesegrade Färjestadens GoiF kommer till Pukevallen. Vi spelar nu tre raka hemmamatcher innan sommaruppehållet och vi går all in för att vinna dessa tre cupfinaler.

Skribent: Janne

--------------------------------------------

 

Nybro Bostas AB

lintex.png

Swedbank.jpg

Nybro-Byggplåt.jpg

nybro-kommun.jpg

Screenshot 2021-06-10 at 09-18-59 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_Pos - 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_2R_Pos pdf.png

logga tryckpartners.jpg

Ny-logo-2020-2.jpg

städ-och-fönster.jpg

KylammoniakteknikAB banner.jpg

gräv o planering.jpg

Sandbackens_Ror_PMS.jpg

Kahrs-brand-logo-eps-rgb.jpg

LF_Logo_Kalmar_Vanster_RGB-page-001.jpg

Liljas.jpg

Olofssons.jpg

Davids-[Konvert].jpg

SnickarJockes.jpg

alem.jpg

Axipto.jpg

Nybro-trafikskola-logo-18.jpg

servicespec.bmp

Stora hotellet banner.png  

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Pukebergs BK - Fotboll
Musikvägen 12
38234 Nybro

Kontakt:
Tel: 048113041
Fax: 048113041
E-post: This is a mailto link...

Se all info