Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat Åryd-PBK

31 OKT 2021 08:50
Äntligen – Puke åter ett vinnande lag!
  • Skapad: 31 OKT 2021 08:50

31 augusti tog vi en tung trea i Älmeboda och placerades oss i tabelltoppen. Sedan dess har vi haft två mörka månader. Vi har försökt hitta nya vägar, men har tvingats konstatera att vi tappat placeringar och att vi inte haft styrkan eller förmågan att vända trenden. Istället för att sikta uppåt har vi tvingats snegla nedåt och sett att nedflyttningsstrecket närmat sig.

Matchen mot Åryds IK på konstgräset i Teleborg gav oss en ny chans att hitta tillbaka till poängen.
Vi började matchen lovande mot det fysiskt starka motståndarna och vi borde nog tagit en tidig ledning då några fina passningar hittar spelare med fart. Närmast var nog Olivers friläge där målvakten blev träffad av avslutet. Vi släppte på gaspedalen och det mer direkt spelande hemmalaget tog över efter den första kvarten. Vi var inte tillräckligt aggressiva utan tillät motståndarna att leverera bollar in i vår box och då är Åryd inte att leka med. Efter knappa halvtimmen forcerar man in 1-0 vid första stolpen, efter att man fått måtta inlägg från vår högerkant och innan första halvlek var slut var ledningen dubblad efter ytterligare inspel och starkt duellspel. Tungt och den numera välbekanta doften av förlust började sprida sig över Teleborg.

Ett bra tugg i paus och några justeringar gjorde att vi kom ut med förhoppningar inför andra. Det fanns en ny energi efter omstart och det såg omedelbart bättre ut. Ett mer direkt spel där vi flyttade bollen snabbare gjorde att nya ytor uppstod och Åryd fick svårt att hinna och orka. På en kvart vänder vi matchen! I minut 54 började upphämtningen då Dona borrade in en högerprojektil i målvaktens vänstra kryss. Oliver följde upp med ett distinkt avslut vid högra stolpen till 2-2 efter timmen spelad. När sedan frisparksspecialist Smeten snyggt hittade samma maska några minuter senare var vändningen fullbordad och 2-3 lyste vackert på resultattavlan. Vi var inte nöjda och fortsatte att pressa ett lätt chockat hemmalag. Wedell kom in underhöll mittbackar sista 20 och var definitivt värd ett mål för sin ansträngningar. Åryd mäktade inte med någon som helst forcering och de värdefulla poängen tar vi rättvist med oss hem till Pukeberg.

En stor eloge till laget som hittade både glädjen och kraften när vi som bäst behövde. Vinsten och vändningen skapade direkt energi och leendena var breda efter slutsignalen. Ytterligare tre matcher återstår och tar vi med oss spelet och känslan från andra halvlek så har vi några roliga sista veckor av säsongen. Nästa lördag blir det en ny tur västerut då Växjö Norra väntar på andra planhalvan. Längtar redan!

Skribent: Janne

--------------------------------------------

 

Nybro Bostas AB

lintex.png

Swedbank.jpg

Nybro-Byggplåt.jpg

nybro-kommun.jpg

Screenshot 2021-06-10 at 09-18-59 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_Pos - 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_2R_Pos pdf.png

logga tryckpartners.jpg

Ny-logo-2020-2.jpg

städ-och-fönster.jpg

KylammoniakteknikAB banner.jpg

gräv o planering.jpg

Sandbackens_Ror_PMS.jpg

Kahrs-brand-logo-eps-rgb.jpg

LF_Logo_Kalmar_Vanster_RGB-page-001.jpg

Liljas.jpg

Olofssons.jpg

Davids-[Konvert].jpg

SnickarJockes.jpg

alem.jpg

Axipto.jpg

Nybro-trafikskola-logo-18.jpg

servicespec.bmp

Stora hotellet banner.png  

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Pukebergs BK - Fotboll
Musikvägen 12
38234 Nybro

Kontakt:
Tel: 048113041
Fax: 048113041
E-post: This is a mailto link...

Se all info