Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat Glömminge-Algutsrums IF - PBK

19 MAJ 2019 10:59
Delad pott på Öland
  • Uppdaterad: 19 MAJ 2019 10:59

Glömminge-Algutsrums IF bjöd på ett trevligt arrangemang och skapade lite derbyfeeling.

Glömmingelunden är en riktigt mysig arena fint inbäddad i det Öländska landskapet.

Några dagars regn hade gjort planen tungsprungen och lite svårspelad. Längden och bredden på planen kunde inte vädergudarna påverka, men det var definitivt faktorer som gav matchen speciella förutsättningar. En intensiv och tät stämning där närkamper och fasta situationer gav matchen en hackig rytm. En tydlig matchplan från det tyngre och mer fysiska hemmalaget, men inte det sätt vi vill och önskar spela fotboll på.

Under den första halvleken har vi ett tydligt grepp om spelet och rätt bra kontroll. Ett kraftigt bollövertag, men där vi inte har tålamodet och skicklighet att utnyttja vårt normalt vägvinnande passningsspel. Vi följer inte riktigt vår matchplan och kommer in i en närkampsfotboll som Glömminge behärskar bättre. Hade rättskiparen från Norrköping beivrat några rätt vårdslösa satsningar från hemmalaget hade nog matchen fått ett annat utseende och utgång.

Glömminge är erkänt duktiga på fasta situationer, men vi lyckas helt hålla dem borta från sådana lägen. Vi skapar ett antal halvchanser men de stora möjligheterna uteblir. Två bra frisparkar från Rosen är det som är närmast att resultera. Lagen går till vila efter en mållös första halvlek.

Redan efter fyra minuter av den andra halvleken är hemmalaget i ledningen. Glömminge har en styrka vad gäller hörnor och långa inkast. På just ett långt inkast förlorar vi första duellen och en vit hemmaspelare vinner även den andra vid bortre stolpen, 1-0. Puke lyckas dock kvittera relativt omgående. Efter en fin sekvens med flera spelare inblandade tar sig Smeten in i straffområdet. Vänsterskottet skruvas perfekt in vid första stolpen utan chans för den annars framgångsrike Glömmingekeepern. Förutsättningarna att vi ska ta över och kunna spela ut Glömminge fanns, men vi var inte tillräckligt bra idag. Vi spelade fast oss på begränsade ytor och lyckades inte med vändningarna som hade fått de trötta hemmaspelarna att kapitulera. En del onödiga bolltapp på mitten bjöd in Glömminge som hotade oss med långa bollar i djupet. Bollar som skapade farliga inkast och hörnor, vid ett tillfälle även bud på en straffspark. Sett över halvleken var det ändå Puke som var klart närmast de tre poängen. Wille har ett friläge där målvakten parerar med högerfoten och Emilios vänster tippas till hörna istället för att sitta i krysset.

Matchen slutar 1-1 och stämningen i omklädningsrummet efter match är låg. Vi kände att vi kunde och borde gjort det bättre i andra. Vi tar ändå med oss 1 poäng från Ön och är medvetna att vi tagit den av en motståndare som sällan förlorar på hemmaplan. Besvikelsen bevisar att vi har höga krav på oss själva och att vi vill fortsätta utvecklas.

Vi lyfter nu blicken mot det Stora derbyt kommande lördag på Pukevallen. Vi vet att vi måste upp i både spelnivå och inställning för att lyckas mot ett NIF som ser allt starkare ut. Vi hoppas publiken sluter upp i stora tal och att lagen ska bjuda upp till minnesvärd derbyfest. Avspark kl. 15.00. Vi kommer garanterat att vara laddade!

 

Skribent: Janne

--------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

Banner_Smålandsidrotten_1

 

 

 

 

 

Postadress:
Pukebergs BK - Fotboll
Vädergatan 27
38238 Nybro

Kontakt:
Tel: 048113041
Fax: 048113041
E-post: This is a mailto link

Se all info