Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat Hällaryd-PBK

03 OKT 2021 10:09
Ny svidande förlust
  • Skapad: 03 OKT 2021 10:09

Det finns egentligen ingen anledning att försöka förklara eller hitta anledningar till att vi åter underpresterade kraftigt. Vi kan kort konstatera att vi förlorade mot ett Hällaryd som samtidigt såg till att ta sin första seger för säsongen. All respekt för deras kämpaglöd och engagemang, men det är ändå inte helt lätt att förstå hur det kunde gå till? Att vi tvingades komponera om vår backlinje med en handfull spelare borta med avstängningar och skador är inte tillräckligt. Vi ställde ett manskap på benen som ska vinna en sådan här match alla dagar i veckan.

Träningsveckan har varit bra och den förändring av ledarskap som gjordes förra helgen har skapat fart och energi i veckan. En effekt som vi hoppades kunna ta med oss till match för att vända trenden som skapat ett dystert septemberfacit. Och visst var det väl så att vi hade en bättre fart i passningsspelet och att vi hittade fler passningstrianglar som skapade ytor för oss till att såra Hällaryd. I spelet på den sista tredjedelen brast det dock fortfarande. Varken beslutsfattande, timing eller närvaro fanns med oss på Asarums okammade konstgräs. Innebar att omställningar uppstod och att istället för kontroll så skapades oreda där Hällaryd straffade oss.
Första fjärdedelen av matchen hade vi mycket boll, men vi var inte synkade när vi närmade oss motståndarmålet. I mitten av den första halvleken skänker vi onödigt bort bollen utanför eget straffområde och ett inte allt för märkvärdigt skott från långt håll letar sig in i det högra hörnet till en snöplig hemmaledning. Resterande del av halvleken dominerar vi, men uddlösheten framåt är fortsatt närvarande och underläge i paus är ett faktum.

Bara sekunder in i andra halvlek är det kvitterat då Oliver frispelas efter en fin kombination med flera spelare inblandade. Övertaget är tydligt och vi har nu några minuter då de Gröna får jaga och det är svårt att tro att vi ska åka hem från Blekingen utan poängen. De trodde nog spelarna också för vi slår av på både koncentration och hemjobb. Bara 10 minuter senare så ligger vi under igen efter en omställning där vi helt tappat positionerna. Vårt redan stukade självförtroende gör att vår jakt på kvittering blir rätt harmlös. Minuterna flyger iväg där både ett bra beslutsfattande och goda värderingar är svåra att hitta. Vi gör inte vårt jobb, det vi kommit överens om och då blir det inga poäng.

Tungt att rulla hemåt och bittert att åka ifrån tre poäng som vi fotbollsmässigt helt klart ska fixa att bärga. Nu är vi nere på botten och det är bara att börja klättra uppåt med start på träningsplanen redan imorgon.

Skribent: Janne

--------------------------------------------

 

Nybro Bostas AB

lintex.png

Swedbank.jpg

Nybro-Byggplåt.jpg

nybro-kommun.jpg

Screenshot 2021-06-10 at 09-18-59 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_Pos - 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_2R_Pos pdf.png

logga tryckpartners.jpg

Ny-logo-2020-2.jpg

städ-och-fönster.jpg

KylammoniakteknikAB banner.jpg

gräv o planering.jpg

Sandbackens_Ror_PMS.jpg

Kahrs-brand-logo-eps-rgb.jpg

LF_Logo_Kalmar_Vanster_RGB-page-001.jpg

Liljas.jpg

Olofssons.jpg

Davids-[Konvert].jpg

SnickarJockes.jpg

alem.jpg

Axipto.jpg

Nybro-trafikskola-logo-18.jpg

servicespec.bmp

Stora hotellet banner.png  

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Pukebergs BK - Fotboll
Musikvägen 12
38234 Nybro

Kontakt:
Tel: 048113041
Fax: 048113041
E-post: This is a mailto link...

Se all info