Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat Högsby IK-PBK

15 AUG 2020 21:21
Puke krigade hem viktig trea!
  • Uppdaterad: 15 AUG 2020 21:21

Covidsäsongen 2020 är väldigt annorlunda och varje match känns som ett vägskäl. En förlust och vägen framåt blir väldig svår och krokig samtidigt som en vinst gör att man snabbt ser möjligheter bakom nästa kurva. Efter förra veckans tuffa förlust mot starka Sölvesborg, där vi generöst nog missade dubbla straffar, var det ett lite pressat Pukeberg som reste till Högsby för ett länsderby. Värmen var också en motståndare för de båda lagen och termometern tangerande 30 grader i grytan på Arena Ulf Davidsson. Förutsättningarna var glasklara, vinst krävdes för att kunna titta uppåt i tabellen och en förlust skulle skapa osäkerhet och bottenkänning.

Pukeberg, spelande i sitt röda bortaställ, började matchen försiktigt och det var det svartvita hemmalaget som var piggast från start. Vi släppte inte till några chanser, men ett antal hörnor och inkast gjorde att hemmalaget fick ett viss tryck. Puke, med passningsspelet som adelsmärke, fick inte spelet att stämma och lyckades inte spela igenom eller runt Högsby på det sätt som vi önskade. För många bolltapp i värmen gjorde att vi inte fick rytm i anfallsspelet. Den defensiva organisationen var det inget fel på och Högsby lyckade inte ta sig fram till några chanser av rang. Framåt var Awil ständigt på jakt och var flera gånger nära att lyckas. Chanserna var få, Emil J hade ett fint läge men fick inte till avslutet. Vi borde nog också blivit belönade med en straffspark då en Högsbyarm effektivt blockerade ett skott på väg mot mål. Värmen påverkade intensiteten i matchen och 0-0 var inget orättvist eller ologiskt resultat när de båda lagen lämnade planen efter den första halvleken.

De yttre förutsättningarna gjorde att andra halvan skulle bli en kamp och självklart bjuda på större ytor i takt med att lagen tröttnade. Högsby startade med foten på gasen, men vår försvarslinje fortsatte att vara ramstarkt och svarade enkelt på de frågor som hemmalaget ställde. Puke såg allt vassare ut i omställningarna och ytorna fanns för att straffa Högsby. Awil jobbade oförtrutet och höll så när på att skapa chansen som höll på att bryta dödläget. Läget skulle dock komma. Rasse kom in från bänken med fräscha ben och gav ny spets åt Pukes attacker. I minut 67 var det äntligen dags för måljubel efter ett mönsteranfall. Bollvinst på mitten, bollen till Emil J som fint frispelar Rasse som iskallt serverar Rosen på silverbricka till 0-1 med målvakten bortspelad. Målet gav energi och strax efter är ledningen nära att dubbleras. Awil sliter sig fri i på högerkanten och Emil J möter inspelet, men bollen träffar stolpen.

Jobbet långt ifrån klart och ett desperat Högsby jobbar på för att få till en kvittering. Vårt offensiva spel hackade lite i värmen, men vår defensiva linje gick inte att bryta igenom. Högsby försökte men kom inte till några farliga chanser. Hugo kung längst bak utan att egentligen behöva göra några räddningar. Mittlåset Edberg/Wedell var först på bollarna och hela försvaret spelade med Pukehjärtat utanför tröjorna. Puke kunde relativt enkelt spela av sista delen av matchen och ta med hela poängskörden hem till Nybro. En oerhört viktig vinst som ger energi till kommande matcher och förutsättningar att blicka uppåt. På lördag väntar nytt tufft motstånd på Pukevallen då Växjö Norra IF gästar oss. Helt klart dags att även börja vinna på hemmaplan och då kan inget hindra vår klättring uppåt i tabellen. Vi är med, men långt ifrån nöjda!

Skribent: Janne

--------------------------------------------

 

Nybro Bostas AB

lintex.png

Swedbank.jpg

Nybro-Byggplåt.jpg

nybro-kommun.jpg

Screenshot 2021-06-10 at 09-18-59 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_Pos - 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_2R_Pos pdf.png

logga tryckpartners.jpg

Ny-logo-2020-2.jpg

städ-och-fönster.jpg

KylammoniakteknikAB banner.jpg

gräv o planering.jpg

Sandbackens_Ror_PMS.jpg

Kahrs-brand-logo-eps-rgb.jpg

LF_Logo_Kalmar_Vanster_RGB-page-001.jpg

Liljas.jpg

Olofssons.jpg

Davids-[Konvert].jpg

SnickarJockes.jpg

alem.jpg

Axipto.jpg

Nybro-trafikskola-logo-18.jpg

servicespec.bmp

Stora hotellet banner.png  

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Pukebergs BK - Fotboll
Musikvägen 12
38234 Nybro

Kontakt:
Tel: 048113041
Fax: 048113041
E-post: This is a mailto link...

Se all info