Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat Högsby IK-PBK

05 JUN 2021 20:52
Kryss i en stökig premiär
  • Uppdaterad: 05 JUN 2021 20:52

Med nästan två månaders fördröjning var det till slut dags för efterlängtad seriepremiär. Vi styrde bussen mot Högsby för match mot den svartvita idrottsklubben. Sommarens hittills kanske varmaste dag och Ulf Davidssons Arena var en varm gryta. En gryta som vi några timmar senare fick vandra av rätt så besvikna över de kryddor som blandats in i anrättningen.

På förhand var vi väldigt medvetna om att detta var en svår bortamatch. Vi startade ändå matchen klart godkänt och skapade snabbt ett spelmässigt övertag. Planen gjorde spelet lite chansartat med mycket studs och svårt att få fäste med dobbarna. Det gynnade inte vårt spelsätt, men vi tog snabbt ett grepp om händelserna. Vårt övertag resulterade i några hörnor och i den 18:e minuten var det dags för säsongens första måljubel. Kanske inte den mest intränade varianten då Willes låga hörna skarvades in av Dona vid den första stolpen och tvingade Högsbyfunktionären att montera upp 0 -1 på resultattavlan. Vi slog dessvärre av på takten efter målet och lät Högsby jämna ut spelet. En försiktighet smög sig in och när vi tog bort foten från gaspedalen fick matchen en annan prägel. Vi slarvade och föll in motståndarnas mer primitiva sätt att se på fotboll. Halvleken spelades av och vi gick halvnöjda i paus för välbehövlig svalka.

Andra halvan av matchen vill vi helst glömma. Förhoppningsvis drar vi lärdom av den för att slippa framtida repriser. Vårt spel hackade och många avbrott och incidenter gjorde att matchen saknade rytm. Långa bollar och en tråkig stämning på planen gjorde att kvalitén på matchen blev allt sämre.
Vi behövde vakna, men den kalldusch vi fick med knappa kvarten spelad hade vi gärna varit utan. Det är en gåta för de allra flesta hur en händelse i hörnet av straffområdet kunde resultera i både utvisning på vår målvakt och straffspark. Omar tog bollen i famnen framför en framrusande Högsbyspelare som fullföljde situationen onödigt. Frispark konstaterade vi. Tyvärr hinner inte (?) domaren blåsa innan Omar gör ett onödigt utfall mot Högsbyspelaren. Ett felaktigt tilltag, men konsekvensen av situationen saknar alla rimliga proportioner. En dubbelbestraffning i form av målvaktsutvisning och straff samtidigt som den första förseelsen helt undgick reprimand. Vår målvaktstränare Robban fick ta plats mellan stolparna, men hade inget att göra på den efterföljande straffen, 1-1.
Matchen var nu tappad för oss och vi lyckades inte med våra 10 man återta något initiativ och hota för ett segermål. Vi hade själva bjudit in Högsby i matchen när vi slutade spela fotboll efter 25 minuter. Högsby hade visserligen en boll i virket, men fortsatte i övrigt tugga på med sitt spel och vår starka backfyra hade egentligen inga större problem att avfärda Högsbys försök till forcering. Efter sju tilläggsminuter blåste domaren av och lagen fick dela på poängen.

En tung dag på jobbet, så kändes det efter slutsignalen. Vi vet att vi kan mycket bättre och det var vår egen insats som gjorde att det var ett bedrövat bortagäng som lämnade Högsby. Vi har lite svårt att smälta omständigheterna, men det är bara skaka på huvudet och ta nya tag.

Nu tittar vi framåt och ska snabbt studsa tillbaka. På lördag är de hemmapremiär då Hällaryds IF gästar Pukevallen kl.13.00. Då är det full fart uppåt och vi ska så klart göra allt för att bärga årets första trea!

Skribent: Janne

--------------------------------------------

 

Nybro Bostas AB

lintex.png

Swedbank.jpg

Nybro-Byggplåt.jpg

nybro-kommun.jpg

Screenshot 2021-06-10 at 09-18-59 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_Pos - 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_2R_Pos pdf.png

logga tryckpartners.jpg

Ny-logo-2020-2.jpg

städ-och-fönster.jpg

KylammoniakteknikAB banner.jpg

gräv o planering.jpg

Sandbackens_Ror_PMS.jpg

Kahrs-brand-logo-eps-rgb.jpg

LF_Logo_Kalmar_Vanster_RGB-page-001.jpg

Liljas.jpg

Olofssons.jpg

Davids-[Konvert].jpg

SnickarJockes.jpg

alem.jpg

Axipto.jpg

Nybro-trafikskola-logo-18.jpg

servicespec.bmp

Stora hotellet banner.png  

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Pukebergs BK - Fotboll
Musikvägen 12
38234 Nybro

Kontakt:
Tel: 048113041
Fax: 048113041
E-post: This is a mailto link...

Se all info