Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat Hörvikens IF-PBK

04 AUG 2019 00:23
Hösten inleds med vinst.
  • Uppdaterad: 04 AUG 2019 00:23

Första höstmatchen mot Hörvikens IF innebar starten på en spännande säsongsavslutning. Listerlandet bjöd på åskväder och störtregn under uppvärmningen. Di Gröne är erkänt svårspelade på Gröna Vallen och regnvädret skapade ett chansartat underlag. PBK har dock förberett sig väl och varken motstånd eller yttre omständigheter lät störa oss. Vi satte oss i förarsätet redan från första minut och lät Hörviken jaga. Redan i minut två är vi nära. Målvakten tippar Smetens avslut i stolpen och får tag i returen på mållinjen. Regnet hade nu försvunnit, men istället hänger ett ledningsmål i luften. Emilio är snabbt framme på ett blockat skott och ger PBK överläge i minut 13. Vi fortsätter att trumma på. Underlaget tvingar fram en del tekniska misstag, men vi är snabba att återerövra. Efter dryga halvtimmen levereras en delikatess som betyder 2-0. Dona avancerar med bollen från sin vänsterbacksposition. Bryter in och curlen med högern sitter som en smäck i bortre krysset. Vi har full kontroll på matchen och vi tar med oss denna ledning in i paus.

Vi startar andra halvlek lite tillbakalutade och Hörviken får sin första riktiga chans med ett friläge som rullas utanför. En väckarklocka som fick fart på Puke. Vi växlar tempo och då hänger inte Hörviken med. Några snabba passningar, ett överhopp och en säker höger från Östen utökar ledningen. Några minuter senare är det dags igen då Rosen serverar Östen som dubblar sin målskörd. 4 -0 och matchen avgjord. I 73:e drar vi i den sista spiken då Emils hårda frispark fumlas in av den annars duktiga hemmamålvakten. Många trötta ben på den mycket tungsprungna planen och den sista kvarten bjuder inte på fler mål.

Segern välförtjänt och ett bra kvitto på att sommarvilan inte gjort att vi tappat form och skärpa. Truppen är starkt och konkurrensen om platserna har ökat vår slagstyrka. Vi har ett bra utgångsläge, men åtta tuffa matcher återstår. Nästa match kommande lördag kl. 13.00 då Karlshamn United är våra gäster på Pukevallen. Redan på tisdag är dock U-laget i elden. Målet är att ta sjunde raka segern då vi åker till Bergavik för match mot Ängö/KAIK.

Skribent: Janne

--------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

Banner_Smålandsidrotten_1

 

 

 

 

 

Postadress:
Pukebergs BK - Fotboll
Vädergatan 27
38238 Nybro

Kontakt:
Tel: 048113041
Fax: 048113041
E-post: This is a mailto link

Se all info