Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat PBK-Älmhult

10 OKT 2021 09:40
Hedersam förlust för PBK
  • Skapad: 10 OKT 2021 09:40

Det ville sig inte idag heller när Älmhults IF besökte Pukevallen. Det var en på förhand svår match mot ett lag som under säsongen visat sig svårslagna för alla lag i serien. Känslan var dock god, trots förra veckans onödiga tapp i Hällaryd, och vi var rätt övertygade om att vi med en bra insats skulle kunna plocka poängen. Solen dök lagom upp till avspark och trots att planen var i mjukaste laget så var förutsättningarna fina. Hemmalagets start av matchen värmde också och vi skapade snabbt ett antal fina lägen via ett par snabba och välartade anfall. Sjöfors fick de bästa lägena, men Älmhults målvakt lyckades parera avsluten vid dubbla tillfällen. Det kändes mer som tidsfråga när målet skulle komma när vi fortsatte hota ÄIF. Och målet kom också fast i den andra ändan av planen. Ett inlägg på 40 meter från vår högerkant ställde alla inklusive Omar. Ingen rörde bollen och med en hög studs letade sig bollen in högt upp i nätmaskorna. Oerhört snöpligt och onödigt. God tid fanns att reparera och vi fortsätter att vara väl så bra om Älmhult. Under resterande delen av halvleken har vi svårare att komma till de klara chanserna mot ett Älmhult som stärkts av sitt ledningsmål. Underläge i paus, men med ett spel som var det bästa på flera veckor.

Under den andra halvleken försöker de blå gästerna att dra ner på tempot. Ser till att ligga rätt och låta klockan göra jobbet. Vi gör en del fel och slarvar i avgörande lägen, men det finns många friska tankar och vi är vid åtskilliga tillfällen nära att få till den avgörande touchen som skulle kunnat vända matchen. Men vi har absolut inget flyt just nu och nog inte heller det självförtroende som behövs när marginalerna är emot. Avsluten i boxen blockeras och skotten utifrån svävar över ribban.

När signalen för 90 minuter ljuder kan vi konstatera att det tidiga slumpinlägget avgjorde den här tillställningen. Vi tar med oss att vi gjorde vår bästa insats på länge. Vi jobbar bättre som lag och vi har tillräckligt många lägen för att kunna vinna den här matchen. Nytt intressant läge väntar kommande lördag då vi tar bron över till serieledande Färjestaden och det skulle inte överraska om vi tar med poängen tillbaka till fastlandet.

Skribent: Janne

--------------------------------------------

 

Nybro Bostas AB

lintex.png

Swedbank.jpg

Nybro-Byggplåt.jpg

nybro-kommun.jpg

Screenshot 2021-06-10 at 09-18-59 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_Pos - 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_2R_Pos pdf.png

logga tryckpartners.jpg

Ny-logo-2020-2.jpg

städ-och-fönster.jpg

KylammoniakteknikAB banner.jpg

gräv o planering.jpg

Sandbackens_Ror_PMS.jpg

Kahrs-brand-logo-eps-rgb.jpg

LF_Logo_Kalmar_Vanster_RGB-page-001.jpg

Liljas.jpg

Olofssons.jpg

Davids-[Konvert].jpg

SnickarJockes.jpg

alem.jpg

Axipto.jpg

Nybro-trafikskola-logo-18.jpg

servicespec.bmp

Stora hotellet banner.png  

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Pukebergs BK - Fotboll
Musikvägen 12
38234 Nybro

Kontakt:
Tel: 048113041
Fax: 048113041
E-post: This is a mailto link...

Se all info