Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat PBK-Ängö BK

21 MAR 2020 19:49
Puke ökade takten sista kvarten
  • Uppdaterad: 21 MAR 2020 19:49

Match på Grönmovallen. Solen värmde upp det kyliga vårvädret. I en annars mörk tid, där vi alla är påverkade av C19 och de restriktioner och begränsningar som finns i vår vardag, är det härligt att vi kan fortsätta med vår älskade fotboll. Dagens gäster, Ängö BK, kom omklädda till Grönmo för att understryka den respekt vi har för situationen, där försiktighet är ett ledord. När domare blåste för avspark var de tankarna bortblåsta och de båda Bollklubbarna bjöd upp till spel. Hemmalaget ställde en ung och sugen startelva till spel där ett par spelare gjorde årsdebut från start.

Grönmo är inbjudande, men det var tydligt att underlaget ställde till det för de båda lagen. Studsarna många och det tar ett tag att ställa om sig från konstgräset. Lagen gjorde det dock bra och matchen inleddes i ett högt tempo. Ängö är ett lag med bra organisation och många bolltrygga spelare så matchen är jämn, men med ett bollövertag för PBK. Inget av lagen hade förmågan att komma till farligare målchanser och det dröjde till minut 30 innan första målet föll. Det var Ängö som tog ledningen då ett uppspel i mitten bröts och gästerna förvaltade vårt misstag väl. Robban var chanslös då Ängö vackert tog vara på läget. Vi saknade lite beslutsamhet och energi under den första halvleken och då är det svårt att bemästra ett lag som Ängö. Underläge 0-1 efter den första halvan.

Andra delen av matchen startade som den första där en del felvärderingar och en del tekniska misstag, där planen hjälpte till, präglade matchen. Vi fortsatte att nöta på och vårt övertag blev allt mer markant i takt med att minuterna tickade. Vi vände spelet oftare och motståndarna tvingades till förflyttningar som kostade kraft och öppnade nya dörrar för oss. Ytorna blev större och pressen på Ängö BK ökade. I 75:e så var det äntligen dags. Ett fint anfall på högerkanten där Donne använde sin fart och serverar Emil J som elegant placerar in kvitteringen. Vi ökar frekvensen och 10 minuter senare använder vi vänsterkanten förtjänstfullt. Rasse assisterar Dona som trycker in 2-1 med lite styrhjälp från en Ängöfot. Den vinnarkultur som finns i föreningen talar nu sitt tydliga språk och på frisparken med minuten kvar kommer trean. Emil J visar klass och ser till att bollen med överskruv landar lågt till höger om den annars duktiga Ängökeepern. Matchen slutar 3-1 till Puke!

En bra genomkörare och vi känner oss starka. Det finns en ovisshet gällande seriespelet som snart ska igång. Vi är förberedda, tar veckorna som de kommer och tränar på för att vara redo när det är dags. Nästa träningsmatch spelas kommande lördag då Lindås-Långasjö besöker oss på Grönmo.

Skribent: Janne

--------------------------------------------

 

Nybro Bostas AB

lintex.png

Swedbank.jpg

Nybro-Byggplåt.jpg

nybro-kommun.jpg

Screenshot 2021-06-10 at 09-18-59 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_Pos - 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_2R_Pos pdf.png

logga tryckpartners.jpg

Ny-logo-2020-2.jpg

städ-och-fönster.jpg

KylammoniakteknikAB banner.jpg

gräv o planering.jpg

Sandbackens_Ror_PMS.jpg

Kahrs-brand-logo-eps-rgb.jpg

LF_Logo_Kalmar_Vanster_RGB-page-001.jpg

Liljas.jpg

Olofssons.jpg

Davids-[Konvert].jpg

SnickarJockes.jpg

alem.jpg

Axipto.jpg

Nybro-trafikskola-logo-18.jpg

servicespec.bmp

Stora hotellet banner.png  

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Pukebergs BK - Fotboll
Musikvägen 12
38234 Nybro

Kontakt:
Tel: 048113041
Fax: 048113041
E-post: This is a mailto link...

Se all info