Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat PBK-Åryds IK

18 JUN 2020 23:57
Tung uddamålsförlust på Pukevallen
  • Uppdaterad: 18 JUN 2020 23:57

Det är nästan sju månader sedan vår förra tävlingsmatch. Senaste det begav sig var på på ett lerigt Strandängen i Bromölla då vi föll i kvalfinalen till division 2. Vi kunde då inte ana att ett virus skulle frysa hela idrottsvärlden och att vi var på väg in i världens längsta försäsong. Vi har krigat på och till slut blev det äntligen dags. Kontrasten mot avslutningen i oktober var skarp. En solig sommarkväll där vår anläggningsstab sett till att Pukevallen var i bästa skick. Vi saknade så klart vår publik men två sugna lag, ett antal angelägna funktionärer och livestreaming via Puke Play gjorde att det nästa kändes som vanligt.

Åryds IK stod för premiärmotståndet. Vi visste på förhand att uppgiften var svår, mot förra årets division 4 segrare som också stärkt laget rejält för sin återkomst i trean. ÅIK visade redan från start att de skulle vara svåra att bryta ner och de båda lagen stångades om att får övertaget i matchen. Det vita hemmalaget hade sin vana trogen merparten av bollinnehavet, men till en början utan att störa gästerna nämnvärt. Åryd spelade lite mer direkt, glimtade till vid några tillfällen och visade att man hade fin spets framåt. Puke började sakta men säkert ta över och det fanns fina tendenser att kunna skaffa sig ett överläge i matchen. Det var fortsatt chansfattigt och när Puke lyckades erövra boll en god bit in på Åryds planhalva fick Jeppe det första riktigt heta läget. Den utrusande bortamålvakten lyckades med sin frilägesräddning och det såg ut att stå 0-0 inför vila. Halvleken blev tyvärr inte mållös när Åryd, lite från ingenstans, lyckades spräcka nollan i matchminut 43. Ett inlägg från höger där ett missförstånd mellan mittback och målvakt gav utrymme för en Årydsnick från långt håll. Underläget precis innan paus var ett bistert faktum. En liten käftsmäll och en uppförsbacke inför avslutande 45:an.

Matchen var långt ifrån avgjord och vi kände inför andra att vi hade alla möjligheter att vända resultatet till vår fördel. Fotboll är dock ett mental spel och Åryd hade via kraften av sin ledning en tro på vinst. Hemmalaget hade långt ifrån gett slaget förlorat och spelar sitt ,ofta vägvinnande, spel. Åryd IK är dock en fullgod motståndare, de har kvalitet i alla lagdelar och en tung spets framåt. De vita dominerar matchbilden men en stark defensiv med bra omställningsspel gör att vi aldrig får grepp om våra motståndare. De klara lägena för Pukes försök till kvittering lyser med sin frånvaro. Några skott som inte hamnar innanför ramen. Ett par nickar efter hörnor och två tänkbara straffar är det som hemmalaget lyckas vaska fram. Åryd har ett par riktigt giftiga läge när vår vilja att skapa framåt lämnar luckor bakåt. Stolparna blev Hugos bästa vänner när gästerna är nära att stänga tillställningen. Klockan gick fort mot slutet och våra lite desperata försök gav inte den utdelning vi hoppats på. Covid19 -effekten syntes vid en del beslut, passningar och mottagningar. Vi försöker, men trots all vilja i världen var det inte vår dag och Åryd stod efter 90 minuter som segrare. Inte mycket mer att säga och vi lyfter på hatten för en bra motståndare som inte ska skämmas för sina tre poäng.

En förlust är bara just en förlust och vi ser redan framåt mot nästa lördag i Karlshamn. Vi har positiva minnen från 2019. Dubbla segrar mot Karlshamn United och vi ska göra vad vi kan för att göra det till en trippel. Puke 2020 är en oerhört stark grupp och trots att midsommarhelgen börjar i moll har vi en övertygelse om att vi snabbt kan vända blad och se fram emot kommande segrar. Den unika och oroande situation, som heter Corona, har skakat oss alla och det är inte över än. Föreningen och den trupp som ska jobba på i ytterligare 10 omgångar är i detta läge både starka och sammansvetsade. Premiären var ren glädje, resultatet ett hack i skivan och vi ser redan framåt mot tre poäng på Marieborg nästa lördag. Uppåt och Framåt precis som allltid!

 

Skribent: Janne

--------------------------------------------

 

Nybro Bostas AB

lintex.png

Swedbank.jpg

Nybro-Byggplåt.jpg

nybro-kommun.jpg

Screenshot 2021-06-10 at 09-18-59 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_Pos - 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_2R_Pos pdf.png

logga tryckpartners.jpg

Ny-logo-2020-2.jpg

städ-och-fönster.jpg

KylammoniakteknikAB banner.jpg

gräv o planering.jpg

Sandbackens_Ror_PMS.jpg

Kahrs-brand-logo-eps-rgb.jpg

LF_Logo_Kalmar_Vanster_RGB-page-001.jpg

Liljas.jpg

Olofssons.jpg

Davids-[Konvert].jpg

SnickarJockes.jpg

alem.jpg

Axipto.jpg

Nybro-trafikskola-logo-18.jpg

servicespec.bmp

Stora hotellet banner.png  

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Pukebergs BK - Fotboll
Musikvägen 12
38234 Nybro

Kontakt:
Tel: 048113041
Fax: 048113041
E-post: This is a mailto link...

Se all info