Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat PBK-Åryds IK

20 AUG 2021 23:16
Femte raka på Pukevallen
  • Uppdaterad: 20 AUG 2021 23:16

Den 3 juli besegrade vi Hvetlanda GIF på Pukevallen. Det har varit ett långt sommarlov och först idag var det dags för höstpremiär när Åryds IK gästade. En underbart fin kväll efter några gråa och blöta veckor och förutsättningarna på Pukevallen kunde inte varit bättre. Med några bra träningsveckor i benen var vi sugna på nypremiär.

Åryd är ett tungt lag att möta och redan från start så kände vi att det kunde bli en lång kväll. Det var ändå Puke som kunde jubla först då Sjöfors var alert i efterspelet av en fast situation. En kontrollerad vänster senare var Puke i ledningen. En perfekt start på hösten redan efter 11 minuter. Målet indikerade att detta kunde bli en smärtfri kväll, men Åryd ville något helt annat. Ett fysiskt lag som vann de flesta närkamperna och såg till att ta tillvara varje chans att lyfta eller kasta långt in i vår box. Kvitteringen kom efter ett långt inkast där bollen via Omars fingertoppar tog i ribban och friställde en rödsvart. 1-1 helt rättvist och ju längre halvleken fortlöpte, ju mer längtade vi in till vila. Oavgjort i paus och en del att fundera på.

Det visade sig att vi tänkte riktigt bra i omklädningsrummet. Redan två minuter in på återstarten frispelar Smeten Oliver som trasslar in avslutningen på ett kul sätt. Tror inte att han kommer att göra om det, men 2-1 var förlösande. Puke var nu vassa och både Sjöfors och Oliver hade fina lägen att dubbla vår ledning, men spänningen på Pukevallen bestod. Åryd gillar långa inkast och gjorde det bra. Man hivade in boll efter boll, men vi vann duellerna och lyckade freda oss. Sjöfors var het på topp och hans snabba fötter gjorde att ett Årydsben inte hängde med och straffen var solklar. Normalt säkre Noel tog ansvaret, men Årydskeepern gissade rätt och bevarade spänningen ytterligare en stund.

Matchen blev allt brutalare och Åryd lade inga fingrar emellan. Som tur var uteblev skadorna och istället fick de Vita krigarna nya tillfällen att jubla. Amer kom in från bänken och visade att han vet var målet är beläget. Efter att snyggt lurat den sista Åryds försvarare placerade han kontrollerat in det matchavgörande 3-1. Puke var på jakt efter mer och när Rasse blev fälld efter en huvudtackling tog Amer tillfället i akt att bli tvåmålsskytt. Straffen stensäkert till 4-1 som också blev slutresultatet.

En viktig seger i vår sena återstart. Vi hänger med i toppen med ytterligare en vinst på Pukevallen där vi nu tagit fem av fem. Vi gläds extra åt att Sjöfors och Amer hittade målet vilket kommer att bli viktigt när vi laddar för de sista 13 matcherna. Vi är med i racet och siktar närmast på att försöka ta sjätte raka kommande fredag då Växjö Norra IF kommer till vår hemmaborg. Nu tar vi harmonisk helg med Pukeflaggan vajande på helstång!

Skribent: Janne

--------------------------------------------

 

Nybro Bostas AB

lintex.png

Swedbank.jpg

Nybro-Byggplåt.jpg

nybro-kommun.jpg

Screenshot 2021-06-10 at 09-18-59 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_Pos - 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_2R_Pos pdf.png

logga tryckpartners.jpg

Ny-logo-2020-2.jpg

städ-och-fönster.jpg

KylammoniakteknikAB banner.jpg

gräv o planering.jpg

Sandbackens_Ror_PMS.jpg

Kahrs-brand-logo-eps-rgb.jpg

LF_Logo_Kalmar_Vanster_RGB-page-001.jpg

Liljas.jpg

Olofssons.jpg

Davids-[Konvert].jpg

SnickarJockes.jpg

alem.jpg

Axipto.jpg

Nybro-trafikskola-logo-18.jpg

servicespec.bmp

Stora hotellet banner.png  

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Pukebergs BK - Fotboll
Musikvägen 12
38234 Nybro

Kontakt:
Tel: 048113041
Fax: 048113041
E-post: This is a mailto link...

Se all info