Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat PBK-Färjestadens GoIF

24 JUN 2021 23:34
Puke är derbykungar
  • Uppdaterad: 24 JUN 2021 23:34

Fotboll är kul! Sverige har verkligen levererat i EM och fått oss alla att vissla. På Pukevallen har det hittills varit lite ostämt och vi kände inför kvällens derby att vi inte riktigt fått bitarna på plats. Derbymotståndarna Färjestaden har mot tufft motstånd tagit full pott och kom som favoriter till Pukevallen. Puke befann sig lite vid ett första vägskäl där kvällens match var blytung för resten av säsongen. Vi har haft en vecka där vi knutit nävarna och laddat med positiva tankar för att välja rätt riktning framåt. Derbystämningen fanns där trots publikbegränsning och det var två förväntansfulla lag som sparkade igång 19.00.

Gästerna från Öland visade direkt varför man inlett med tre raka vinster. De satte en tidig press och trots att vi visste vad som gällde var olyckan framme redan efter tre spelade minuter. Gästernas nr 9 fångade upp bollen på vår högerkant och avancerat inåt. Skottet vid stolproten betydde 0-1 och strax efter så lyckades Robban fiska upp en boll på väg mot mål som kunde betytt en dubblad ledning. Sedan hände något! Vi höjde blicken och såg till att gästerna fick jaga. Vårt presspel stressade de röda och den vita armén vann bollar över hela plan och gav inte ölänningarna tid att andas. Vi var nära vid flertalet tillfällen och efter en halvtimme kom en välförtjänt kvittering. Amer assisterade och Rasses högerslägga svek inte och borrade sig in i burgaveln. Publiken bjöds på bra spel och heta närkamper, men ställningen intakt fram till vilan och hemmalaget gick in till paus med en fin känsla. 1-1.

I andra halvlek så var planen att vara vakna från start och inte ge någon nytt ljus till motståndaren.

Puke visade styrka och var det bättre laget. Chanserna fanns, men det dröjde till minut 61 innan nästa mål föll. Efter flera nära lägen så trippades Rasse och straffen var självklar. Noel iskall och bollen distinkt till höger medan målvakten valt fel väg. 2-1 och stort jubel på Pukevallen. Vi hade nu ö-borna i brygga och vann boll tidigt vilket gav nya intressanta lägen. Efter ett fint anfall servar Emil J Oliver som med klass placerar in 3-1. Färjestaden är nu på väg mot högbrodelen och Sjögren kan efter 85 minuter slå in den avgörande spiken i ett för kvällen högpresterande Puke-bygge.

En liten stökig avslutning skapade 5 minuters övertid. Vi kunde med stolthet och glädje notera att det stod 4-1 på resultattavlan när domare Sandströms pipa ljöd för sista gången. Verkligen en helgjuten insats där vi skingrade eventuella tvivel om vår kapacitet. Nu firar vi midsommar som derbykungar och kommer ännu starkare tillbaka till kommande veckas matcher. Vi har lottats till två ytterligare hemmamatcher innan sommarvila. Hvetlanda IF besöker oss lördagen den 3 juli men redan på onsdag 30 juni så kommer FK Älmeboda/Linneryd på besök. Avspark 19 blankt.

Med kvällens match på näthinnorna ser vi bara möjligheter och vi kommer att göra precis allt för fixa dubbla repriser innan vi tar en kort semester. Nu firar vi midsommar med ett stort leende på läpparna.

Skribent: Janne

--------------------------------------------

 

Nybro Bostas AB

lintex.png

Swedbank.jpg

Nybro-Byggplåt.jpg

nybro-kommun.jpg

Screenshot 2021-06-10 at 09-18-59 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_Pos - 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_2R_Pos pdf.png

logga tryckpartners.jpg

Ny-logo-2020-2.jpg

städ-och-fönster.jpg

KylammoniakteknikAB banner.jpg

gräv o planering.jpg

Sandbackens_Ror_PMS.jpg

Kahrs-brand-logo-eps-rgb.jpg

LF_Logo_Kalmar_Vanster_RGB-page-001.jpg

Liljas.jpg

Olofssons.jpg

Davids-[Konvert].jpg

SnickarJockes.jpg

alem.jpg

Axipto.jpg

Nybro-trafikskola-logo-18.jpg

servicespec.bmp

Stora hotellet banner.png  

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Pukebergs BK - Fotboll
Musikvägen 12
38234 Nybro

Kontakt:
Tel: 048113041
Fax: 048113041
E-post: This is a mailto link...

Se all info