Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat PBK - FK Älmeboda/Linneryd

01 JUL 2021 07:59
Ny hemmaseger för Puke
  • Uppdaterad: 01 JUL 2021 07:59

Pukebergs BK följde upp förra torsdagens derbyvinst med en ny skalp. Denna gång var det FK Älmeboda/Linneryd som fick vända hem tomhänta. Älmeboda/Linneryd trillade ur tvåan i höstas efter flera år på en högre nivå och är självklart ett lag som förväntas finnas med i toppen när serien summeras. Det var också gästerna som fick jubla först efter en tuff bedömning av en hands efter 19 minuter. Straffen i mål och i en lite hafsig halvlek blev det inga flera mål. 0-1 i paus var inte det vi riktat in oss på.

I andra halvlek studsade bollen betydligt mer rätt för hemmalaget och målen började dugga tätt på Pukevallen. När domarens vissla ljöd efter 93 minuter visade resultattavlan 4-2 och ytterligare en viktigt trea trillade in på poängkontot. Det var en serie fina mål som publiken fick bevittna. Rasse rullade behärskat in kvitteringen. Oliver avslutade sedan kallt efter en fin kombination och Puke hade vänt matchen redan i minut 52. Älmeboda svarade relativt omgående med ett listigt skott utifrån och definitivt på jakt efter segern. När Dona skarvade in 3-2 efter en hörna svängde pendeln tillbaka och när Smeten följde upp med en dundrade frispark var vinsten bärgad. Inte den bästa eller mest välspelade match som lirats på Pukevallen, men poängen precis lika välsmakande och viktiga.

Det blir ingen lång vila för på lördag är Hvetlanda GIF våra gäster. I en lite haltande serietabell är det de två lagen högst upp i tabellen som drabbar samman klockan 14. En tidig seriefinal innan sommarlovet. Kan det bli bättre?         

Skribent: Janne

--------------------------------------------

 

Nybro Bostas AB

lintex.png

Swedbank.jpg

Nybro-Byggplåt.jpg

nybro-kommun.jpg

Screenshot 2021-06-10 at 09-18-59 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_Pos - 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_2R_Pos pdf.png

logga tryckpartners.jpg

Ny-logo-2020-2.jpg

städ-och-fönster.jpg

KylammoniakteknikAB banner.jpg

gräv o planering.jpg

Sandbackens_Ror_PMS.jpg

Kahrs-brand-logo-eps-rgb.jpg

LF_Logo_Kalmar_Vanster_RGB-page-001.jpg

Liljas.jpg

Olofssons.jpg

Davids-[Konvert].jpg

SnickarJockes.jpg

alem.jpg

Axipto.jpg

Nybro-trafikskola-logo-18.jpg

servicespec.bmp

Stora hotellet banner.png  

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Pukebergs BK - Fotboll
Musikvägen 12
38234 Nybro

Kontakt:
Tel: 048113041
Fax: 048113041
E-post: This is a mailto link...

Se all info