Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat PBK-Lindsdals IF

26 SEP 2020 19:36
Puke tog derbytrippeln!
  • Skapad: 26 SEP 2020 19:36

Årets sista seriematch på Pukevallen och kanske den sista för året spelades mot rivalerna från Kalmar, Lindsdals IF. LIF som var i desperat behov av poäng för att inte behöva spela division 4 fotboll 2021. Hemmalaget också sugna på poäng efter den snöpliga slutminutförlusten mot Ljungby förra lördagen. Ett nederlag som innebar att vi tappade greppet om den åtråvärda kvalplatsen till division 2.

Fredagens regn gjorde underlaget lite slirigt och tungt. Upplagt för glidtacklingar och tuff kamp precis som det ska vara i ett derby med höga insatser. Planen höll dock ihop bra och gav förutsättningar för det snabba passningsspel som är Pukes signum. Den första halvleken når väl inga högre höjder och de båda lagen är noga med att inte släppa till något bakåt. LIF skapar ett antal fasta situationer som hade kunna satt dem i förarsätet. Hörnor, långa inkast och några frisparkar lyftes sin i vårt straffområde och vid ett par tillfällen så håller det öppna läget på att uppstå. Den farligaste en nick ur dålig vinkel vid bortre stolpen som landar i utsidan på stolpen. Vi har dock starka huvudspelare och en säker målvakt som gör att vi känner oss trygga i vårt försvarsspel. Framåt hittar vi ytor mellan Lindsdals backlinje och mittfält och vid ett antal tillfällen så har vi fina lägen att glida igenom. Vi har inte marginalerna med oss och misslyckas ofta med den sista passningen.
Istället är det Puke som utnyttjar en hörna. Egil sätter dit huvudet och en svart arm stoppar målnicken med en solklar straff som resultat. Straffen sätter Rosen säkert i vänster hörn samtidigt som målvakten lägger sig i det högra. 1-0 efter 28 minuter!
Sista kvarten så tar lagen ut varandra och vi går till paus med en knapp men skön ledning.

Lindsdal måste ha poäng och behövde vara desperata i andra. Matchen blir också tuffare och grinigare. LIF försöker trycka på men har inte förmågan att spela sig igenom. Man får förlita sig på de fasta situationerna då man fyller på med folk. Några farliga frisparkslägen uppstår, men det blir aldrig några farliga målchanser. Puke är rappare och spetsigare. Vi hotar både genom att komma runt på kanterna och sticka in bollen från mitten. Vi löper också bra i djupled vilket göra att bortaförsvaret har svårt att hålla ihop. Tiden går och ledningen är bräcklig där vi har med oss i bakhuvudet vad som hände i slutminuterna förra lördagen. Idag fick vi en mycket trevligare avslutning. I den 87:e minuten avgör vi matchen och det är Smetens härliga vänster som pressas upp mot det vänstra krysset. LIF är nu besegrade och två minuter senare får Egil göra sitt välförtjänta nickmål efter en ny vänsterhörna. 3–0 och ridån helt ner för Lindsdal som nu är mycket nära att tappa sin division 3 status.

Hemmalaget har all anledning att fira sin livsviktiga trea. Årets tredje länsderby, året tredje derbyvinst där inget lag från Kalmar län lyckats få in bollen i Pukemålet under 2020! Segern innebär att vår säsong lever i högsta grad och vi visar styrka genom att resa oss efter förra veckans otroligt tunga poängtapp. Segern innebar att vi åter lägger beslag på kvalplatsen uppåt och har allt i egna händer efter den mållösa tillställningen mellan Ljungby och Lagan. Kommande söndag ska det avgöras och vi tar bussen för den spännande bortamatchen mot just Lagans AIK. Vi vet att vinst betyder kval och vi vet också att botten på tabellen är otroligt spännande. 7 lag löper risken att åka ur och Lagans AIK har press på sig att ta poäng för att inte halka ner under strecket.

Vi känner oss oerhört starka och ser redan framemot kommande söndag då alla frågor kommer att få sina svar. Kanske blir det så att vi får ett par godbitar till på Pukevallen innan året är slut.

Vi både hoppas och tror!

 

Skribent: Janne

--------------------------------------------

 

Nybro Bostas AB

lintex.png

Swedbank.jpg

Nybro-Byggplåt.jpg

nybro-kommun.jpg

Screenshot 2021-06-10 at 09-18-59 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_Pos - 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_2R_Pos pdf.png

logga tryckpartners.jpg

Ny-logo-2020-2.jpg

städ-och-fönster.jpg

KylammoniakteknikAB banner.jpg

gräv o planering.jpg

Sandbackens_Ror_PMS.jpg

Kahrs-brand-logo-eps-rgb.jpg

LF_Logo_Kalmar_Vanster_RGB-page-001.jpg

Liljas.jpg

Olofssons.jpg

Davids-[Konvert].jpg

SnickarJockes.jpg

alem.jpg

Axipto.jpg

Nybro-trafikskola-logo-18.jpg

servicespec.bmp

Stora hotellet banner.png  

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Pukebergs BK - Fotboll
Musikvägen 12
38234 Nybro

Kontakt:
Tel: 048113041
Fax: 048113041
E-post: This is a mailto link...

Se all info