Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat PBK-Saxemara IF

05 SEP 2020 20:21
Puke klippte Saxemara
  • Uppdaterad: 05 SEP 2020 20:21

Efter förra veckans fullpoängare i Ronneby, tredje på raken, så stod åter ett Ronnebylag som motståndare. Saxemara IF intog Pukevallen, också med meriterande seger i bagaget från förra omgången och på platsen precis bakom oss i den spännande tabellen. En hel del nederbörd gjorde att det krävdes bra grepp i skorna för att bemästra den annars gröna och vackra vallen som var helt fullsatt. Tyvärr bara med de lagstadgade 50 åskådarna, som kommit för att stötta det vita hemmalaget.

Puke gjorde dem inte besvikna och tog redan från start ett kraftigt grepp om tillställningen. Saxemara, som gärna använder en lång boll och försöker ställa om rappt, visade vid något tillfälle att det fanns en idé med kvalitet. Det stod ändå tämligen snabbt klart att det var Puke som var det skickligare laget och tog relativt enkelt ned Saxemaras försök. Hemmalaget bjöd på snabba kombinationer med både rörlighet och spelvändningar och växlade till tålamod när det behövdes. Det dröjde inte så länge tills vi fick höja nävarna mot den nu klarblåa himlen. Kapten Dona fick snabbt ett övertag på sin vänsterkant och efter 11 minuter bröt han in i banan och lossade högern med ett skönt nätrassel som följd. Puke fortsatte sin dominans och även om målchanserna inte haglade så fanns det flera lägen att utöka ledningen. Emil J hade ett kanonläge efter ett nytt vänsteranfall, men avslutet mitt på. Dona kunde ha dubblat sin skörd då han blev helt fri efter en Sjöforsfrispark, men avslutet stressat med spelare på ryggen. En fin första halvlek från hemmalaget, men ledningen 1-0 lite bräcklig när Norrköpingsdomaren visslade för rast och vila.

Puke hade fyllt på med energi och vi kom ut starkt även i andra. Vi rullade vägvinnande upp våra blåklädda gäster och använde hela planen, vilket gjorde att vi hittade fina ytor att operera på. Efter 54 minuter balanserade Sjöfors på sidlinjen till höger och avancerar. Inlägget är precist och Emil J vänder tillbaka bollen i målvaktens högra hörn med en vass pannträff. 2-0 PBK! Målet gav oss lite andrum och lugn. Kanske för mycket lugn för Saxemara har nu en period där man vaskar fram ett par lägen. Hugo gör en suverän räddning på en farlig nick, efter snabb omställning, och strax efter så hittar nästa nick in bakom Hugo, men AD har lyft flaggan för offside.

Vi har ett antal lägen att stänga tillställningen men det dröjer till minut 79:e innan vi till slut kan bärga segern. Återigen är det dagens segerorganisatör Dona som visar att han har bra gener…
Framspelad av Rosen tar han sig in från vänster, passerar ett par blåtröjor när han tar sig in banan för att sätta ett högerskott lågt vid första stolpen till 3-0. Vi kunde bättrat på målskörden på slutet, men inga fler avslut letade sig in denna eftermiddag.

Matchen var ett klart fall framåt. Spelmässigt långa stunder kanske årets bästa och många Pukespelare kan inkassera fina betyg. Bådar gott med fyra matcher kvar och dagens seger gör att vi skuggar Sölvesborg i toppen och avancerar till andra plats. Kommande lördag så tar vi cyklarna till Victoriavallen för att se till att fullborda fem i rad. Alltid kul med ett derby och med en formkurva pekande rakt uppåt så ska vi se till att ha alla poängen med oss tillbaka till Pukeberg på pakethållarna. Nu njuter vi en stund innan det är dags att finslipa derbyformen.

Puke – 90 år men har aldrig varit piggare!

Skribent: Janne

--------------------------------------------

 

Nybro Bostas AB

lintex.png

Swedbank.jpg

Nybro-Byggplåt.jpg

nybro-kommun.jpg

Screenshot 2021-06-10 at 09-18-59 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_Pos - 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_2R_Pos pdf.png

logga tryckpartners.jpg

Ny-logo-2020-2.jpg

städ-och-fönster.jpg

KylammoniakteknikAB banner.jpg

gräv o planering.jpg

Sandbackens_Ror_PMS.jpg

Kahrs-brand-logo-eps-rgb.jpg

LF_Logo_Kalmar_Vanster_RGB-page-001.jpg

Liljas.jpg

Olofssons.jpg

Davids-[Konvert].jpg

SnickarJockes.jpg

alem.jpg

Axipto.jpg

Nybro-trafikskola-logo-18.jpg

servicespec.bmp

Stora hotellet banner.png  

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Pukebergs BK - Fotboll
Musikvägen 12
38234 Nybro

Kontakt:
Tel: 048113041
Fax: 048113041
E-post: This is a mailto link...

Se all info