Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat PBK-Smedby AIS

10 OKT 2020 19:00
Puke nedslagna men inte utslagna
  • Skapad: 10 OKT 2020 19:00

Det blev en bister eftermiddag på Pukevallen när Smedby AIS gästade i den första matchen till division 2. Hemmalaget med en fin formkurva, sju vinster på de senaste åtta matcherna, stod inte alls att känna igen under den första halvleken. Många bortslagna bollar och spel med små marginaler gjorde att det välorganiserade och fysiskt starka Norrköpingslaget snabbt tog kommandot på det leriga underlaget. Det var därför inte konstigt eller orättvist när det första målet kom efter 30 minuter. 5 minuter senare blev ledningen dubblerad trots att Hugo gör en fin räddning. På returen var en svartklädd spelare först och det var så det såg ut under den första halvleken. Vi var inte riktigt påkopplade och trots att vi hade flera fina lägen att hota så saknades kvaliteten i den avgörande passning. 0-2 i paus och dystert på Pukevallen.

Vi visste att den här matchen innehöll fyra halvlekar och vi kommer ut som ett nytt lag efter vilan.
Vi pressar ner våra motståndare som nu är passiva och bevakar sin ledningen. Vi vaskar fram ett antal fina lägen men får inte till det i avslutningarna. Antingen missar vi målramen eller så låter vi Smedbymålvakten göra lite för lätta räddningar för att det ska kännas bra. Vi fortsätter att försöka och målet hänger i luften. Helt ologiskt så är det Smedby som får göra även detta mål med kvarten kvar och tyvärr är det en gåva från oss. En lös bakåtpassning tvingar Hugo att glidtackla för att rensa och bollen studsar på den jagande Smedbyspelaren. Luften går ur oss och vi mäktar in med att forcera in någon reducering.

Ett helt klart jobbigt läge inför returen i Norrköping kommande lördag. Det kändes både onödigt och hopplöst efter slutsignalen. Med lite distans så börjar redan hoppet vakna. Vi har byggt upp en enorm vinnarkultur i Puke och har i flera år visat att nästan ingenting är omöjligt. Trots kraftigt motlut så ser vi möjligheterna. Smedby AIS är ett bra lag men absolut ett lag som vi kan besegra.

Vi är vassa på konstgräs och vi ska sälja oss dyrt på Suez Arena. Vi ska se till att göra en riktigt fin insats så får vi se hur långt det räcker. Det är upplagt för en bragdmatch!

Skribent: Janne

--------------------------------------------

 

Nybro Bostas AB

lintex.png

Swedbank.jpg

Nybro-Byggplåt.jpg

nybro-kommun.jpg

Screenshot 2021-06-10 at 09-18-59 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_Pos - 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_2R_Pos pdf.png

logga tryckpartners.jpg

Ny-logo-2020-2.jpg

städ-och-fönster.jpg

KylammoniakteknikAB banner.jpg

gräv o planering.jpg

Sandbackens_Ror_PMS.jpg

Kahrs-brand-logo-eps-rgb.jpg

LF_Logo_Kalmar_Vanster_RGB-page-001.jpg

Liljas.jpg

Olofssons.jpg

Davids-[Konvert].jpg

SnickarJockes.jpg

alem.jpg

Axipto.jpg

Nybro-trafikskola-logo-18.jpg

servicespec.bmp

Stora hotellet banner.png  

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Pukebergs BK - Fotboll
Musikvägen 12
38234 Nybro

Kontakt:
Tel: 048113041
Fax: 048113041
E-post: This is a mailto link...

Se all info