Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat PBK-Sölvesborgs GoIF

07 SEP 2019 18:22
Tredje raka förlusten för PBK
  • Skapad: 07 SEP 2019 18:22

Just nu är det rejäl uppförsbacke. Tredje raka nederlaget och tredje matchen i rad utan att vi gör mål. Då vinner man inga fotbollsmatcher och det är inte lika roligt att titta i tabellen. Läget hade dock kunnat varit ett annat och matchen kunde tagit en helt annan vändning. Vi inleder starkt mot det svart klädda topplaget från Sölvesborg. Redan efter tre minuter får vi ett jätteläge. Emils fina långboll når inte riktigt fram, men försvarsnicken ställer Rasse helt fri. Avslutet tyvärr rakt på den på mellanhand stående Sölvesborgsmålvakten. Tre minuter senare gör samme keeper en fin räddning på Jeppes välriktade avslut. Det visade sig att vi hade behövt göra första målet. Sölvesborg är ett spelande lag med flera spelare av hög klass. De svarta arbetar sig in i tillställningen och halvleken är i övrigt helt jämn. Vi tappar lite för mycket boll och då blir det jobbigt att spela fotboll mot ett bollskickligt lag. Lagen går till halvtid med resultatet 0-0. En godkänd halvlek som skapar förhoppningar inför andra.

 

Andra halvan börjar positivt men de båda lagen låser varandra effektivt. Båda parter mycket medvetna om vikten av det första målet. Det skulle bli Sölvesborgs då precis timmen spelats. En försvarsnick fångas upp utanför vårt straffområde av en Bleking. Ett lite passivt försvarsspel tillåter nr 22 att skjuta och bollen går elakt stolpe in. Inget att göra för Hugo som gör en helt felfri insats matchen igenom. Gott om tid kvar att jaga i kapp och visst försöker vi. Dessvärre är vi lite bräckliga efter de senaste matchernas utgång och vi har svårt att riktigt tro på oss själva. Östen har en bra dubbelchans och vi har en straffsituation på Rosen som domaren ignorerar. Vi får ändå inte till forceringen och våra motståndare har bollen allt för mycket tid under matchens avslutande minuter. Förlust med 0-1 och en tung besvikelse lägrar sig över Pukevallen.

Sett över hela matchen så är resultatet inte ologiskt. Sölvesborg är ett topplag med kvalité för att vinna denna serie. Vi gör inga mål och då är det inte läge att klaga. Det är en match där vi egentligen inte kan klandra oss själva. Vi försöker, men saknar för närvarande den spets som krävs för att vinna den här typen av matcher. Tittar vi oss i spegeln är det andra matcher som gör att vi hamnat i den grop vi nu står i. Den synnerligen svaga insatsen vid förlusten hemma mot ett Glömminge i fritt fall sårade oss nog betydligt mer än vi trodde. I den tyvärr söndersnackade cirkusföreställningen mot ett hoplånat NIF kom vi inte heller upp i den nivå vi önskade och då är det svårt att resa sig mot kanske seriens bästa lag. Tre matcher återstår varav två på anrika Pukevallen. Vi biter ihop och hämtar hem nio poäng. Sen dags att summera en säsong som gått över förväntan och där vi nu även på pappret kan titulera oss bäst i stan.

Skribent: Janne

--------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

Banner_Smålandsidrotten_1

 

 

 

 

 

Postadress:
Pukebergs BK - Fotboll
Vädergatan 27
38238 Nybro

Kontakt:
Tel: 048113041
Fax: 048113041
E-post: This is a mailto link

Se all info