Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat PBK-Växjö Norra IF

22 AUG 2020 18:36
Tung och ovärderlig hemmaseger!
  • Skapad: 22 AUG 2020 18:36

Äntligen fick vi ta in våra supportrar på Pukevallen. Även om det bara var 50 personer blev det en ny atmosfär. Kaffe, fotbollskorv och mycket känslor. Vet inte om det var det som gjorde skillnaden när Puke tog en fantastiskt viktig trepoängare mot ett starkt Växjö Norra IF. En motståndare som av många sågs som seriefavoriter inför säsongsstart. Pukes två tidigare hemmamatcher har slutat med snöpliga förluster och det var verkligen tid att begrava hemmaspöket och plocka första skalpen i vårt vackra vita hemmaställ.

Vår vana trogen så lämnade vi direkt över initiativet till våra motståndare när rättskipare Söderström från Laholm drog igång tillställning på en Pukevallen, som dagen till ära hade fått lite välbehövligt regn. Det tog inte lång stund innan matchbilden ändrades med ett hemmalag som stormade fram. Puke var spetsigare, hade fler offensiva idéer och skapade målchanser. Ett ledningsmål hängde i luften och när det kom var det riktigt vackert. Ett inspel från vänster, Dona till Smeten och vidare till Rosen. Skottet hårt och otagbart vid höger stolpe och tränarens målform håller i sig. Tvåan håller också hög klass och denna gång är det Rasse som lämnade Växjömålvakten utan chans med ett rappt tillslag med högern. Vi var trygga och det kändes som att vi var på väg att springa iväg med matchen. Vi fick nöja oss med 2-0 och vi var nog många som var belåtna när klockan hade tickat till 45. Några som inte var nöjda var Växjö Norra IF och inom loppet av 60 sekunder hade 2-0 förbytts till 2-2. Nr 14 var först på ett inspel efter att Hugo halkat olyckligt. Strax efter bjöds samme man på ett friläge som förvaltades och det var ett snopet PBK som begav sig mot omklädningsrummet. En bra halvlek men med ett resultat som innebar uppförsbacke inför andra.

Andra halvlek blev precis så jämn och oviss som man kunde förvänta sig. Växjö Norra var stärkta av sina två mål och var laget som hade bäst linjer i sitt spel. Hemmalaget fick ingen rytm i sitt passningsspel och Växjö hade ett grepp om matchen. Chansmässigt var Puke fortfarande giftigare och vi ett par tillfällen var vi nära att återta ledningen. Både Awil och Donne hade bra lägen utan att kunna sätta ditt bollen. Med endast 12 minuter kvar fick den lilla, men starka hemmapubliken möjlighet att jubla. Dona når bollen precis på kortlinjen och inspelet passerar Rosen innan Sjögren kan trycka till och plötsligt är det vår dag igen. En nervös slutkvart följer men inhoppande Sjöfors, Linus och Emil J bidrar och ser till att Växjö aldrig får känna lukten av någon kvittering. Matchen slutar 3-2 och det var härligt att höra den lilla men ack så starka publiken fira en blytung trea.

Sex matcher återstår och vi är i högsta grad med i racet. Nästa vecka styr vi bussen mot Blekinge för match mot Ronneby BK på anrika Brunnsvallen. Känns som vi börjar hitta vinnarmentaliteten från 2019. Nu firar vi seger och lördagskväll, sen ser vi framåt mot nya utmaningar och poäng.

Puke – alltid tillsammans och bäst när det gäller!

Skribent: Janne

--------------------------------------------

 

Nybro Bostas AB

lintex.png

Swedbank.jpg

Nybro-Byggplåt.jpg

nybro-kommun.jpg

Screenshot 2021-06-10 at 09-18-59 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_Pos - 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_2R_Pos pdf.png

logga tryckpartners.jpg

Ny-logo-2020-2.jpg

städ-och-fönster.jpg

KylammoniakteknikAB banner.jpg

gräv o planering.jpg

Sandbackens_Ror_PMS.jpg

Kahrs-brand-logo-eps-rgb.jpg

LF_Logo_Kalmar_Vanster_RGB-page-001.jpg

Liljas.jpg

Olofssons.jpg

Davids-[Konvert].jpg

SnickarJockes.jpg

alem.jpg

Axipto.jpg

Nybro-trafikskola-logo-18.jpg

servicespec.bmp

Stora hotellet banner.png  

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Pukebergs BK - Fotboll
Musikvägen 12
38234 Nybro

Kontakt:
Tel: 048113041
Fax: 048113041
E-post: This is a mailto link...

Se all info