Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat Smedby AIS-PBK

18 OKT 2020 12:27
Säsongen 2020 tog slut i Norrköping.
  • Uppdaterad: 18 OKT 2020 12:27

Pukebergs seniorer kan nu göra bokslut för 2020. En säsong som inte har varit som någon annan. Bedriften 2019, att som nykomlingar ta oss fram till kvalfinal mot Bromölla, följdes upp med ett nytt kvaläventyr 2020 som strandade mot Smedby AIS i Norrköping igår. Det var nog ändå inte under gårdagen som vi tappade möjligheten att ta chansen att gå upp en division. Den halva säsongen skapade nya förutsättningar och utrymmet för svackor och snedstudsar blev betydligt mindre. Trots att vi radade upp sju vinster av åtta möjliga så hann vi inte i fatt Sölvesborg. Säsongsupptakten med förlust i de två första hemmamatcherna och de dubbla straffmissarna i matchen mot seriesegrande Sölvesborg blev till slut ödesdigra.

Visst fanns det en besvikelse under bussresan hem från Norrköping igår. Vi hade oturligt 0-3 med oss i bagaget till Smedby vilket gjorde gjorde uppgiften så mycket svårare. Vi var fast beslutna att försöka genomföra en bragdvändning. Vi hade behövt en stor portion tur och att våra starka motståndare skulle ha en svagare dag. Det blev inte en sådan dag trots att vi gjorde vad vi kunde. Vi behövde första målet och efter 10 minuter kom läget. Efter frispark landade bollen hos Egil som från bara någon meter instinktivt avslutade. Hemmamålvakten hade ingen aning om vad som hände men flaxade till med vänsterarmen och fick bollen till hörna. Efter dryga halvtimmen så kom nästa kalldusch. Awil fick i samma sekvens syna både det gula och det röda kortet efter en onödig incident. Det svåra uppdraget blev därmed närmast omöjligt. Strax efter så kom nästa olycka då Smedby utnyttjade våra problem och kunde ta ledning med 1-0 efter en rapp omställning. Inte mycket hade gått våran väg när paussignalen ljöd med hemmaledning 1-0 på resultattavlan.

Vi är inför andra fast beslutna att kämpa och att åtminstone falla med flaggan i topp. Macke omgrupperar laget och placerar backarna Dona och Wedell på topp inför andra. Taktiken gav omedelbart resultat då Wedell vinner boll högt och Sjöfors skott stoppas av en hemmahand. Rosen som alltid kung från straffpunkten och 1-1 redan tre minuter efter återstarten. Vi visar moral och kämpar trots numerärt underläge, men marginalerna är inte med oss i detta kvalspel. När vi trycker på framåt så skapas blottor i defensiven. En fin individuell prestation avslutas med ett otagbart skott i Hugos högra kryss och vägen tillbaka blir allt längre. Vi kämpar och sliter hårt matchen igenom med en matchplan som vi inte planerat. Vi visar engagemang och glöd även om matchen nu är förlorad. Tyvärr lyckas vi inte få med oss någon poäng i säsongsavslutningen, men vi hade ändå stoltheten kvar när vi vandrade av planen efter 94 minuter. Smedby AIS är en fin motståndare och vinner mycket rättvist över två matcher. Vi önskar dem ett stort lycka till i kommande matcher och håller tummarna för att det ska spelas division 2 fotboll på Suez Arena 2021.

Vi får slicka våra sår och även om det är känns tungt idag så kommer vi att vara nöjda med säsongen när vi fått lite distans. Tränarduon, Rosen & Macke, har gjort ett fantastiskt jobb och truppen har svarat med engagemang och inställning hela vägen. För att vinna en serie eller ta sig segrande ur ett kval krävs att precis allt stämmer. Vi har nästan nått hela vägen.

Vi har med en begränsad budget och organisation passerat gränser som vi inte kunde drömma om för några år sedan. 8 av 11 startspelare i gårdagens match är uppväxta på Pukevallens gröna gräs och övriga fostrade i föreningar ett stenkast bort. En helt unikt bygge där vi skapat vår egen framgång. Pukebergs BK tackar alla spelare, ledare, supportrar och sponsorer som varit med oss hittills. Nu går vi i tillfällig vila och omgrupperar för att jobba vidare mot nya framgångar 2021.

 

Skribent: Janne

--------------------------------------------

 

Nybro Bostas AB

lintex.png

Swedbank.jpg

Nybro-Byggplåt.jpg

nybro-kommun.jpg

Screenshot 2021-06-10 at 09-18-59 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_Pos - 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_2R_Pos pdf.png

logga tryckpartners.jpg

Ny-logo-2020-2.jpg

städ-och-fönster.jpg

KylammoniakteknikAB banner.jpg

gräv o planering.jpg

Sandbackens_Ror_PMS.jpg

Kahrs-brand-logo-eps-rgb.jpg

LF_Logo_Kalmar_Vanster_RGB-page-001.jpg

Liljas.jpg

Olofssons.jpg

Davids-[Konvert].jpg

SnickarJockes.jpg

alem.jpg

Axipto.jpg

Nybro-trafikskola-logo-18.jpg

servicespec.bmp

Stora hotellet banner.png  

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Pukebergs BK - Fotboll
Musikvägen 12
38234 Nybro

Kontakt:
Tel: 048113041
Fax: 048113041
E-post: This is a mailto link...

Se all info