Hoppa till sidans innehåll

PBK-Färjestadens GoIF

14 MAJ 2022 10:20
Dramatik när Puke vinner derbyt!
  • Skapad: 14 MAJ 2022 10:20

Färjestadens GoIF på besök när årets första derby i sydöstratrean spelades på fredagskvällen. Insatserna är höga i en jämn serie där varje poäng kostar och hittills har vi inte haft det riktiga flytet och uddamålsförlusterna har börjat bli tunga. Förberedelserna inför derbyt hade mer att önska, men vi ställde en enad trupp på benen för att försvara den vita tröjan.  Vår vana trogen inledde vi svagt och redan efter 10 minuter fick vi bokföra 0-1 efter en hörna där vi inte var vakna. Vi stod upp bra efter målet och hade definitivt bud på kvittering, men inga fler mål noterades under den första halvleken.

Fredagen den 13:e och det hängde mörka moln över Pukevallen när vi stegade ut för andra akten. Ljuset kom dock snart tillbaka och i minut 58 så blixtrade vi till. Armend lyfte in bollen och Oliver tog emot med bröstet och volleysparkade in kvittering lågt vid först stolpen. Ett vackert mål som gjorde att stämningen höjdes ett första snäpp. Med kvarten kvar så fullbordades vändning då Linus, efter hörna, rakade in ledningsmålet. Segern hägrade och vi kände att vår suveräna arbetsinsats betalade sig.

En stund senare så var tillbaka på jorden när Färjestaden kvitterar. Ett jobbigt mål att smälta då vi misslyckades med en rensning och där Mackan i nästa sekvens blir liggande efter en duell. En röd spelare uppfattade situationen bra och kunde lobba in kvitteringen från långt håll. En käftsmäll och åtminstone två poäng såg ut att flyga ifrån oss. Kvällen bjöd till slut på ännu en twist och de som tittade till vid hörnflaggan när matchuret stod på 91 minuter kunde se en Tv-puckhög bestående av vita spelare. En sista kraftansträngning och efter en boll som skar genom straffområden kunde Wille till stor glädje trycka in 3-2. Det viktigaste målet på mycket länge, som både innebar tre värdefulla poäng och en segersång som det var längesedan vi kunde höra på Pukevallen.

Ytterligare ett kliv framåt för gruppen som vi bygger vidare på kommande veckor. Nu njuter vi av derbysegern och tar med oss känslan att inget omöjligt när vi nästa lördag tar bussen till Skåne för match mot serieledarna VMA.  

Skribent: Janne

--------------------------------------------

 

Nybro Bostas AB

lintex.png

Swedbank.jpg

Nybro-Byggplåt.jpg

nybro-kommun.jpg

Screenshot 2021-06-10 at 09-18-59 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_Pos - 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_2R_Pos pdf.png

logga tryckpartners.jpg

Ny-logo-2020-2.jpg

städ-och-fönster.jpg

KylammoniakteknikAB banner.jpg

gräv o planering.jpg

Sandbackens_Ror_PMS.jpg

Kahrs-brand-logo-eps-rgb.jpg

LF_Logo_Kalmar_Vanster_RGB-page-001.jpg

Liljas.jpg

Olofssons.jpg

Davids-[Konvert].jpg

SnickarJockes.jpg

alem.jpg

Axipto.jpg

Nybro-trafikskola-logo-18.jpg

servicespec.bmp

Stora hotellet banner.png  

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Pukebergs BK - Fotboll
Musikvägen 12
38234 Nybro

Kontakt:
Tel: 048113041
Fax: 048113041
E-post: This is a mailto link...

Se all info