Hoppa till sidans innehåll

PBK-Hörviken

23 APR 2022 19:20
En smärtsam eftermiddag för PBK
  • Skapad: 23 APR 2022 19:20

Äntligen tillbaka på Pukevallen. Solen lyste och gräsmattan var efter omständigheterna fin.

Hörvikens IF gästade oss och precis som väntat blev det en jämn match. Gästerna var det bättre laget under första halvan av matchen, medan Puke dominerade halvlek 2. Matchen var chansfattig och påverkades nog av att underlaget gjorde det lite svårare att behandla bollen än vanligt. Oavgjort och mållöst var inte ett orimligt slut på eftermiddagen. Vi rannsakar oss själva och konstatera att vi skapar för lite och inte ger oss chansen till att avgöra. Dessvärre så blev det ett avgörande och ett mål i matchen som gjorde att Hörviken kunde ta med sig alla 3 poäng hem till Blekinge. Det känns aldrig bra att skylla på ett domslut, men den här eftermiddagen känns det mer befogat än någonsin.

Att förlora är aldrig roligt, men är en del av meningen med att tävla. Att förlora efter en dråplig situation, där ett beslutsfattande helt utan känsla eller klass blir matchavgörande, gör riktigt ont.

Det är redan i minut 40 där den i efterhand förödande händelsen inträffar. Hörviken spelar in en boll i vårt straffområde som tas emot av en spelare som är solklart flera meter offside. Den assisterande domaren viftar frenetiskt med flaggan för att nå domarens uppmärksamhet. Spelat avstannar och såväl de Vita som Gröna spelarna lägger ner sina vapen. Sekunderna går och hela Pukevallen väntar på frisparken. Till slut tofflar Hörvikens nr 8 iväg bollen som går över Mackan, som har gått in i viloläge, och in nätet. Hörviken jublar inte och det tar en stund innan folk börjar inse det omöjliga. Domaren tar ett snack med AD, men väljer till slut oförklarligt att peka på mittpunkten. 0-1!

Regler är till för att följas och kanske är det så att domaren läster regelboken rätt. Enligt rättskiparen så försöker en Pukespelare bryta bollbanan till den offsidestående spelaren och touchar då bollen och offsiden upphävs. Möjligen är det så, men problemet är att spelarna slutar spelar, att AD viftar som en tokig stins medan domaren överhuvudtaget inte agerar. Varken genom ord, kroppsspråk eller tecken signalerar domaren att bollen är i spel och det var nog ingen annan på Pukevallen som trodde att bollen var i spel. Tid fanns att rädda det absurda i situationen via domarens konferens med AD, men tyvärr så tog inte domarteamet den chansen och målet blev matchens enda.

Tillräcklig energi har nu spillts på detta mål. Om någon dag är nog den bittra eftersmaken borta och vi får väl lära oss av det inträffade. Bara att se framåt och se till att förbättra vår insats i kommande matcher.

Skribent: Janne

--------------------------------------------

 

Nybro Bostas AB

lintex.png

Swedbank.jpg

Nybro-Byggplåt.jpg

nybro-kommun.jpg

Screenshot 2021-06-10 at 09-18-59 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_Pos - 8434_Alems_Sparbank_Vector_Logotype_2R_Pos pdf.png

logga tryckpartners.jpg

Ny-logo-2020-2.jpg

städ-och-fönster.jpg

KylammoniakteknikAB banner.jpg

gräv o planering.jpg

Sandbackens_Ror_PMS.jpg

Kahrs-brand-logo-eps-rgb.jpg

LF_Logo_Kalmar_Vanster_RGB-page-001.jpg

Liljas.jpg

Olofssons.jpg

Davids-[Konvert].jpg

SnickarJockes.jpg

alem.jpg

Axipto.jpg

Nybro-trafikskola-logo-18.jpg

servicespec.bmp

Stora hotellet banner.png  

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Pukebergs BK - Fotboll
Musikvägen 12
38234 Nybro

Kontakt:
Tel: 048113041
Fax: 048113041
E-post: This is a mailto link...

Se all info