Hoppa till sidans innehåll

Verksamhet


Verksamhet Allmänt     Kärnverksamheten i klubben är naturligtvis flygningen. Detta vare sig man flyger med motorflyg-, helikopter- eller segelflygmodeller och för såväl den tävlingsintresserade som för sportflygaren För att skapa återväxt ägnar sig föreningens medlemmar också åt ungdoms- och nybörjarverksamhet. Detta består främst av ledarledd "prova-på" samt skolflygning. Utöver detta kan t ex deltagande i uppvisningar och utställning äga rum. Detta sker då i första hand i PR och rekryteringssyfte.

 

Sportflyg

   Huvuddelen av flygverksamheten som bedrivs benämns sportflyg eller hobbyflyg. Grundförutsättningen för denna verksamhet är utöver den personliga utrustningen att ett flygfält eller en lokal som passar finns tillgänglig. I dagsläget sker större delen av vår flygning på Pilängens modellflygfält men också på Kvarntorpshögen i Kumla kommun med segelflygmodeller (hangflyg).

 

Tävlingsflyg

   En stor del av medlemmarna i RFK Ikaros bedriver framgångsrikt (förutom sportflyg) också tävlingsflyg på såväl regional, nationell samt internationell nivå. Grundförutsättningarna för denna verksamhet är de samma som för sportflyget, men ger dessutom de aktiva möjlighet att mäta sina prestationer mot andras under reglerade former. Dessutom ger det ytterligare möjligheter till utbyte av erfarenheter med andra modellflygare i landet och världen

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 03:10

FB-FindUsonFacebook-online-144_sv_SE

Postadress:
RFK Ikaros - Flygsport
Stephan Balke, Mosippevägen 2
69460 Åsbro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info