Hoppa till sidans innehåll

Flygfält


RFK Ikaros bedriver modellflygverksamhet primärt på Pilängens Modellflygfält. Fältet är beläget sydväst om Örebro. Det består av en gräsbelagd T-bana med tillhörande depå, samt en större yta för segelflygverksamhet. På grund av närheten till Örebro Flygplats flyger vi inom det område som Transportstyrelsen godkänt.

På fältet finns, förutom gott om plats, även en klubbstuga med möjlighet till övernattning. Stugan har tillgång till vatten, (ej drickbart), och el. Info om stugvärmen

För företag eller privatpersoner som vill hyra stugan, övernatta/campa eller utnyttja fält och stuga till mer än att bara flyga utgår vissa avgifter. Kontakta någon i styrelsen eller se bifogad prislista , för mer information.

För att bedriva en säker och kontrollerad flygverksamhet finns flygregler. Dessa ska alla som flyger på fältet känna till och följa.
Endast medlemmar och inbjudna får flyga på Pilängens modellflygfält. Vill du flyga som gäst måste du först kontakta styrelsen. (se kontakter).

Vid arrangemang som annonserats i kalendern är fältet i princip avlyst men den ansvarige kan ge dispans för annan flygning.

Uppdaterad: 02 APR 2011 12:39 Skribent: Bert Håstlund

FB-FindUsonFacebook-online-144_sv_SE

Postadress:
RFK Ikaros - Flygsport
Stephan Balke, Mosippevägen 2
69460 Åsbro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info