Hoppa till sidans innehåll

RFK Viggen - Flygsport

Welcome 11 del 1

         

Pitts 2

RFK Viggen deltar i  "Trevligt lov" 

Du som omfattas av Borlänge kommuns arrangemang "Trevligt lov" erbjuds möjlighet att prova på radiostyrt modellflyg. Vid 6 tillfällen under sommarlovet kommer klubben att genomföra "Trevligt lov" aktiviter på modellflygfältet på Rommehed. De datum som är aktuella är 14/6, 21/6, 28/6, 2/8, 9/8, 16/8. Vid samtliga tillfällen är tiden klockan 17-19

Anmäl dig via denna länk.

       

Gräsklippare

Gräsklipparschemat för 2022 är nu klart

Schemat finns under de inloggade sidorna. Det kommer även att finnas i klubbstugan. Som vanligt är ambitionen att fältet skall klippas 2 gånger per vecka. Micke Almqvist öppnar säsongen fredagen den 13:e maj, under förutsättning att (o-)gräset hunnit växa till sig. Klippningarna pågår sedan så länge växtsäsongen varar. I år har klipparstyrkan utökats med en person, så schemat ser lite annorlunda ut jämfört med föregående år. Kontaktuppgifter till klipparpersonalen finns i schemat, så om du är förhindrad att genomföra något av dina pass kan du kontakta någon kollega och förhandla fram ett byte.  

         

Grillkväll

Klubbkvällarna med grillning och skolflyg startar 2022-04-26

Vid tjänlig väderlek kommer som brukligt tisdagkvällarna att innebära en möjlighet att avnjuta kvällsmåltiden på modellflygfältet. Möjligheter till skolflyg och simulatorträning erbjuds också. 

                                         

Kabelfäste

Tips på ett enkelt och effektivt kabelfäste

Större modeller innehåller åtskilliga meter servo och kraftkabel. För att kablarna inte skall skadas eller orsaka skada på andra komponenter är det viktigt att de sätts fast. Under Tips & Trix finns en beskrivning på ett enkelt kabelfäste tillverkat av material som redan finns i varje hobbyrum.

                                                                                    

Tändning5

Hur fäster man en tändmodul i modellen på bästa sätt?

Bensinmotorer blir allt vanligare inom modellflyget. Men varför saknar de flesta tändmoduler fästen för montering i modellen? Ett vibrationsdämpat fäste med enkel montering och demontering av tändmodulen känns som ett rimligt krav.

Under Tips & Trix finns Claes Erikssons lösning på problemet. Inte helt oväntat är en 3D skrivare inblandad.

 

Tempreg1

En temperaturreglerad glödritningspenna kan bli ett användbart verktyg

Bygger du modeller som är klädda med plastfilm? Då finns ett tips om hur en glödritningspenna kan underlätta ditt hobbyutövande.

Läs mer under Tips & Trix.

 

Saito dimensions

Har du ibland haft svårt att hitta specifikationer på motorer? 

Har du funderat över om en viss motor passar i en modell, eller varit osäker på vilken gänga spinneradaptern skall ha för att passa, eller inte vetat vilken gänga ett avgasrör skall ha?

Under Tips & Trix har vi samlat några dokument som kan vara till hjälp när det gäller att ta reda på dimensioner på de vanligaste Saito och OS motorerna.

     

Anders dubbeldäckare 4

Anders fortsätter att röja upp i begagnat träsket. 

Uppsnappat redaktionen har fått ta del av bildmaterial med koppling till Anders Jonssons senaste restaureringsprojekt. Den här gången handlar det om en dubbeldäckare av okänt fabrikat.

Den fortsatta utvecklingen kommer att följas under Uppsnappat.

Foto: Anders Jonsson

 

     

Medlemsavgiften till RFK Viggen är oförändrad för 2022

På klubbens årsmöte 2021-11-30 beslutades om en oförändrad medlemsavgift för 2022.

Ordinarie medlem senior 345 kr (145 kr är avgift till SMFF).
Familjemedlemskap 375 kr (175 kr är avgift till SMFF).
Ordinarie medlem junior (född 1997 eller senare) 200 kr (100 kr är avgift till SMFF).
Gästmedlem senior (SMFF-ansluten via annan klubb) 200 kr.
Gästmedlem junior (född 1997 eller senare och SMFF-ansluten via annan klubb) 100 kr.

För tävlande gäller att kostnaderna för tävlingslicenserna är oförändrade för 2022 enligt beslut på SMFF:s förra årsmöte, dvs 400 kr för tävlingslicens RC (hela avgiften går till SMFF). Även denna avgift betalas till RFK Viggen.

Medlemsavgiften och eventuell licensavgift betalas via Plusgiro 28 11 53-7 alternativt via Swish till nummer 123 682 54 75. Ange namn och personnummer som meddelande till mottagaren.

 

Vill du ha ditt operatörsID på medlemskortet?

För att visa att du är behörig att modellflyga kan det vara bra att få medlemskortet kompletterat med Transportstyrelsens operatörsID. På de inloggade medlemssidorna kan du meddela klubben ditt operatörsID. RFK Viggen kommer då att se till att det registreras på ditt medlemskort.

 

Länk till Transportstyrelsens sida för operatörsregistrering 

Gå till https://dronarsidan.transportstyrelsen.se, logga in med Bankid oich registrera dig som operatör. Betalning sker med Swish eller bankkort i samband med registreringen. Den årliga kostnaden är 50 kr.

 

Egna nyheter

2022-03-25
Modellflygförbundets årsmöte 2022 genomfördes torsdagen den 24:e mars
 
2022-01-08
RFK Viggens prova på aktivitet inom ramen för Borlänge kommuns "Trevligt lov" arrangemang genomfördes som planerat i Stora Enso Arena (tidigare BSM hallen) fredagen den 7:e ja...
 
2021-10-02
BSM hallen är bokad för inomhusflyg viid 6 tillfällen i vinter.
 
2021-09-15
Helikoptertävlingen genomfördes som planerat lördagen den 11:e september. Tävlingen samlade totalt 7 deltagare fördelade på 3 klasser.
 
2021-05-01
Stubbarna efter Anders dunge tas bort

Uppsnappat

2022-02-01
Anders Jonsson fortsätter sin uppröjning av begagnatmarknaden
 
2021-11-16
Nu har Daniel lagt skumvåfflorna bakom sig...
 
2021-10-29
Nu har det hänt igen...
 
2021-10-11
Uppsnappat redaktionen kan nu med viss säkerhet meddela att Anders Jonssons "Saito med tveksam bakgrund nummer 2" kommer att monteras i nosen på en Great Planes Extra. Följ An...
 
2021-10-08
Anders Jonsson har åter igen räddat en gammal Saito från att återvinnas och bli konservburkar eller armeringsjärn.

Welcome 11 del 2

 

 

KB RC Hobby logotyp

Postadress:
RFK Viggen - Flygsport
Anders Jonsson, Varggropvägen 27
78197 Borlänge

Kontakt:
Tel: 0705662805
E-post: This is a mailto link

Se all info