Hoppa till sidans innehåll

RFK Viggen - Flygsport

Welcome 11 del 1 

Flyg 210601 Fläkt

Den hårda nordostvinden sållade agnarna från vetet

Trots att juni inleddes med att en kall nordostvind pinade Rommehed, var det några tappra medlemmar som inte lät sig kuvas. Det både flögs och grillades hamburgare denna första tisdag i årets sjätte månad.

Claes Eriksson har framkallat bilderna från tillställningen.

   

IMAC 21

Flygsportförbundet sanktionerar alla tävlingar på nationell nivå från 1:a juli

Det innebär att RFK Viggens IMAC tävling 3-4 juli kommer att genomföras under förutsättning att inga bakslag inträffar beträffande pandemiläget.

Här kan du läsa informationen från Flygsportförbundet.

            

IMAC sekretariat

Funktionärer sökes till IMAC tävlingen 3-4 juli

Om Coronaläget tillåter kommer RFK Viggen att arrangera en IMAC tävling 3-4 juli. Thomas Raidma är tävlingsledare och söker nu funktionärer till tävlingen. Han vill ha din intresseanmälan senast 20:e juni. De funktioner som skall bemannas båda dagarna är i första hand:
Depå / Flygledare (1)
Sekretariat (2)
Kiosk / Mat (2)

Anmäl dig via Formulär för intresseanmälan eller logga in på medlemssidorna för att se Thomas kontaktuppgifter.

         

Anders F3K

Nu är flygsäsongen igång på allvar

Tisdagen den 18:e maj var en av de första dagarna 2021 med försommarkänsla. Växlande molnighet, svag vind och sommartemperatur, kort sagt perfekt flygväder.

Det flögs kontinuerligt under kvällen och Claes Eriksson passade på att producera en del bildbevis

         

Stubborttagning2

Sista spåren av Anders dunge utplånas 

Stubbarna efter Anders dunge som avverkades tidigare i år har nu tagits bort, och depåområdet kommer snart att vara en fin gräsyta snarare än ett kalhygge. 

Minnet av Anders dunge kommer att leva kvar i våra medvetanden under överskådlig tid, men vi kommer nu att få en stor lättskött depåyta. Förutsättningarna för god ordning och bra utrymme för alla, i synnerhet i samband med tävlingar, blir betydligt bättre.

Bakom spakarna i grävaren sitter Erik Jonsson från Nisstäkt.

Foto: Petter Carlberg

 

       

RM Populär 2019

Helikoptertävling på Rommehed 4-5 september

2020 ställdes den planerade helikoptertävlingen in på grund av Corona pandemin. Om läget förbättras under 2021 kommer RFK Viggen att arrangera en helikoptertävling första helgen i september. Det kommer att tävlas i klasserna F3C Populär, F3C Sport och tungviktsklassen F3C FAI. Tävlingen har SM status (F3C FAI) respektive RM status (Populär och Sport).

Leif Andersson från RFK Viggen har en RM titel från 2019 att försvara i Populär klassen.

        

Klubben är från och med nu kontantlös

De frekventa inbrotten i klubbstugan och det faktum att det blivit allt mer svårt att hantera kontanter i dagens samhälle, har gjort att RFK Viggens styrelse beslutat att klubben helt skall upphöra med kontanthantering. Betalningar till klubben görs i fortsättningen med Swish eller Plusgiro.

 

Vill du ha ditt operatörsID på medlemskortet?

För att visa att du är behörig att modellflyga kan det vara bra att få medlemskortet kompletterat med Transportstyrelsens operatörsID. På de inloggade medlemssidorna kan du meddela klubben ditt operatörsID. RFK Viggen kommer då att se till att det registreras på ditt medlemskort.

 

Länk till Transportstyrelsens sida för operatörsregistrering 

Gå till https://dronarsidan.transportstyrelsen.se, logga in med Bankid oich registrera dig som operatör. Betalning sker med Swish eller bankkort i samband med registreringen. Den årliga kostnaden är 50 kr.

 

Egna nyheter

2021-05-01
Stubbarna efter Anders dunge tas bort
 
2021-03-19
Helikoptertävling på Rommehed 4-5 september 2021.
 
2021-03-10
En IMAC tävling arrangeras på Rommehed 2021. 2020 ställdes den planerade IMAC tävlingen på RFK Viggens fält in på grund av Coronapandemin. Nu gör vi ett nytt försök 2021.
 
2021-02-03
Utgivningen av Tidningen ModellflygNytt avslutas
 
2021-01-30
Tack vare stöd från RF-SISU har klubben fått ett nytt verktyg för att underlätta för nybörjare att lära sig flyga. En simulator kommer att fungera som ett komplement till skol...

Uppsnappat

2021-03-28
Björkdungen i depån, mer känd som Anders dunge, är nu avverkad.
 
2020-07-11
Fredrik Hansson har förvärvat en nästan färdigbyggd Great Planes Extra 300 från Hasse Stoor.
 
2020-05-20
Från en vanligtvis pålitlig källa har uppsnappat redaktionen fått information om att Mount Mike, den ogräsbevuxna skithögen på parkeringen, har jämnats med marken.
 
2020-01-26
Det har uppdagats att en medlem i RFK Viggen tagit del i ett crowdfunding-finansierat projekt som syftat till att ta fram en radiostyrd insekt.
 
2019-12-07
Hur ser din arbetsmiljö ut?

Welcome 11 del 2

 

 

KB RC Hobby logotyp

Postadress:
RFK Viggen - Flygsport
Anders Jonsson, Varggropvägen 27
78197 Borlänge

Kontakt:
Tel: 0705662805
E-post: This is a mailto link

Se all info